Nyárias melegre számíthatunk a következő két hétben

Csapadék csak helyileg alakulhat ki, elsősorban augusztus 15-e és 19-e között

Országszerte nyárias melegre számíthatunk gyenge esőkkel a következő két hétben. Az augusztus 13-a és 26-a közötti időszakban a hőmérsékleti értékek tovább emelkednek, gyenge csapadékra e hét közepén és augusztus 19-én kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) hétfőn közzétett előrejelzéséből.

Erélyben az egész intervallum alatt a sokévi átlagnál melegebb időjárásra számíthatunk. A nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek 28-30 Celsius-fok körül alakulnak, ez alól csak az augusztus 21-24-e közötti időszak lesz kivétel, amikor ennél 2-3 fokkal kevesebb lesz. Az éjszakai hőmérsékletek változóak lesznek, de nagyjából beilleszkednek a 13-15 Celsius fok közötti intervallumba az első, és a 11-14 fok közé a második héten. Csapadék csak helyileg alakulhat ki, elsősorban augusztus 15-e és 19-e között, ezt követen ezek valószínűsége jelentősen csökken.

A Bánságban és a Körösök vidékén az egész intervallum alatt a sokévi átlagnál melegebb időjárásra számíthatunk, és az első héten, augusztus 15-16-át kivéve, a maximumok regionális értékei meghaladják a 32 Celsius-fokot. A második héten a legmagasabb hőmérsékleti értékek 28-30 Celsius fok körül alakulnak. Az éjszakai hőmérsékletek változóak lesznek, de nagyjából beilleszkednek a 16-19 Celsius fok közötti intervallumba az első, és a 13-17 fok közé a második héten. Villámlásoktól kísért gyenge záporok helyileg kialakulhatnak, elsősorban augusztus 15-e és 17-e, illetve 18-a és 22-e között, ezt követen ezek valószínűsége jelentősen csökken.

Máramarosban augusztus 13-14-én a maximumok regionális értékei meghaladják a 32 Celsius-fokot, ezt követően a hőmérséklet fokozatosan csökken, a jelzett periódus végére 27 Celsius-fok köré mérséklődik. Az éjszakai hőmérsékletek változóak lesznek, de nagyjából beilleszkednek a 15-16 Celsius fok közötti intervallumba az első, és a 11-13 fok közé a második héten. Villámlásoktól kísért gyenge záporok helyileg kialakulhatnak, elsősorban augusztus 15-e és 19-e között, illetve elszórtan a második hét ideje alatt.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: