Oltáskampány: Kiegészítették a különleges helyzetekre vonatkozó útmutatót

Lehetséges az első vakcinától eltérő oltóanyag beadása második dózisként

Igazolással alátámasztott orvosi ajánlással lehetséges az első adag vakcinától eltérő oltóanyag beadása második dózisként – közölte pénteken az oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

A testület tájékoztatása szerint ebben az esetben meg kell őrizni az ajánlás másolatát az oltóközpontban, és a páciensnek írásos beleegyezést kell adnia a második dózis beadásához.

Közleményében a CNCAV nagyon fontosnak nevezte a lakosság koronavírus elleni teljes immunizálását, különös tekintettel az igen fertőző delta variáns terjedésére. A testület ezért kiegészítette a különleges helyzetekre vonatkozó augusztus 13-i útmutatóját azokra a személyekre vonatkozó előírásokkal, akik megkapták az oltás első adagját, de akiknek utólag orvosi okokból a teljes immunizálásuk nem volt lehetséges.

A CNCAV közölte, az eddigi tudományos adatok szerint a koronavírus elleni oltás beadható minden 12 év fölötti személynek, beleértve a várandós és szoptató nőket, valamint azokat a nőket is, akik teherbe kívánnak esni. A várandós és szoptató nők az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott valamennyi, Romániában is alkalmazott vakcinát megkaphatják.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: