Online követhető a téli karbantartást végző járművek mozgása

A megyei állandó készenléti szolgálat továbbra is fogadja a lakosság bejelentéseit

Ditróban, a Wikend Forest Kft. telephelyén ismertették a megyei utakra vonatkozó téli karbantartás részleteit december 30-án:

https://fb.watch/2HYsYzWkFg/

Idén Hargita Megye Tanácsa 16 kistérségre (lot) bontva írta ki a közbeszerzést a megyei utak téli karbantartására. Hargita megyében a mintegy 661 kilométernyi megyei útszakasz téli karbantartását összesen 42 felszerelt járművel végzik. Gyergyó-térségben a Wikend Forest Impex Kft., valamint az Andesit Impex Kft. végzi ezt a munkát a mintegy 147 kilométernyi térségi megyei úthálózaton, kilenc járművel. Az útszakaszokat minden reggel 3 és 7 óra között ellenőrzik, szükség szerint csúszásgátlóval megszórva. Az időjárás függvényében a délutáni órákban ismét kiszállnak, és elvégzik az útszakaszok csúszásmentesítését, vagy eltolják az útfelületről a havat.

Bár idén enyhébb a tél, a hőmérsékletingadozás nagy, ezért fontos a csúszásgátlók szórása, amit a megyei tanács illetékesei rendszeresen ellenőriznek.

A 16 kistérségre megkötött szerződések értéke meghaladja a 7,6 millió lejt, ebből a Gyergyó-térségi szerződések értéke több mint 1,6 millió lej. (Korábbi közleményeink a csíkszéki és udvarhelyszéki karbantartásról itt és itt olvashatók.)

GyergyoTeliKarbantartas_2020dec30_1

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, továbbra is szívesen fogadják az utazók meglátásait és bejelentéseit, ha elakadást vagy egyéb problémát észlelnek a megyei utakon. Hargita Megye Tanácsa készenléti szolgálata a 0266-207774-es telefonszámon érhető el, valamint a telikarbantartas@hargitamegye.ro ímélcímen.

A járművek mozgását bárki követheti egy nyilvános online felületen:

https://delta.safefleet.eu/safefleet/fleet/2143/public_current_positions/

A megyei utak besorolásáról és azok karbantartásáról, valamint más, a téli karbantartással kapcsolatban gyakran felmerülő kérdésre Borboly Csaba korábban a honlapján válaszolt:

https://www.borbolycsaba.ro/gyakori-kerdesek-es-valaszok-a-teli-karbantartasra/


Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Kérem ossza meg ismerőseivel: