Online lakossági egyeztetésre kérik fel a város lakóit

Gyergyószentmiklós épül és épülni fog!

Vitathatatlan, hogy nagyon nehéz időszakot éltünk meg az elmúlt hónapokban, de jó hír, hogy az életünk mindennapi rendje fokozatosan visszaállhat. Végre folytathatjuk, amit elkezdtünk: olyan fejlesztések, beruházások előtt állunk, amelyekre az elmúlt 50 évben nem volt példa Gyergyószentmiklóson, ugyanakkor évtizedekre vihetik előre a településünket.

A városban folyó munkálatok nyilván mindannyiunktól türelmet kívánnak. Türelmesek csak azzal a tudattal lehetünk, hogy a város nekünk épül.

Épül, és nyár végétől már használható is lesz az új uszoda, ami nemcsak városunk, de egész Gyergyószék számára fontos beruházás, hisz a környéken legközelebb Maroshévízen van lehetőség úszni. Közösen, összefogással elkezdődik a műjégpályánk újjáépítése, mellyel a Székelyföld legmodernebb jégcsarnoka lesz a mienk. A város sok éves adóssága a vízvezetékrendszer korszerűsítése, most bővítjük és cseréljük a vízvezetékeket, korszerűsítjük a csatornahálózatot. Nyilván mindenki látja az utcán járva-kelve, hogy zajlik a teherforgalmat is kiszolgáló útszakasz teljes felújítása, amire évtizedek óta vártak nem csupán a helyiek, de a városunkon átutazó autósok is. Hasonlóképpen útfelújító munkálatok zajlanak a „teherforgalmi útra” csatlakozó Rózsa utcában is. Jelentős gazdasági és turisztikai fellendülést hoz számunkra Gyilkostó településünk közművesítése. Számtalan adminisztráció, hivatali eljárás, közbeszerzés és még sorolhatnám, mi minden nehezíti egy-egy ügymenet haladását. Sokszor józan paraszti ésszel fel sem fogható. Egyszer ezeket a folyamatokat is érdemes lesz felülvizsgálni országosan, hogy a hatékonyságnak ne legyen akadálya egy-egy adminisztráció. De ami nekünk, gyergyóiaknak jó hír, hogy a fejlesztések elindultak, ami városunknak új lendületet ad.


Kedves szentmiklósiak!
Nehéz időszakot éltünk meg az elmúlt hónapokban, de jó hír, hogy fokozatosan visszatérhet életünk a régi kerékvágásba. Sajnos a járvány gazdasági problémákat okozott, ezért az ország költségvetése mellett az önkormányzat költségvetését is módosítani kell. A polgármesteri célom világos: menteni a beruházásokat, felállítani a fontossági sorrendet. Ezért kérem, vegyenek részt online lakossági egyeztetésünkön, segítsék munkámat a következő kérdőív kitöltésével: https://bit.ly/2Ufucdr

lakossagi_egyeztetes


Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: