Online tartott rendkívüli tanácsülést a képviselő-testület

Mutatjuk, hogy miről határoztak


Rendkívüli ülést tartott a testület

Online tartott rendkívüli ülést 2020. május 4-én, hétfőn az önkormányzat képviselő-testülete, ahol a következőkről határoztak:

1. Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város polgármestere szakapparátusa, valamint a Helyi Tanács alárendeltségében lévő közszolgáltatások szervezési felépítése és tisztségjegyzésének módosításáról.
2. Határozattervezet a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub finanszírozásának jóváhagyásáról, a Basilides Tibor sportcsarnok működése biztosításának érdekében.
3. Határozattervezet a Helyi Tanács alárendeltségében levő egyes közintézmények tevékenységének ideiglenes felfüggesztéséről.
4. Határozattervezet a Helyi Tanács 2020/34-es számú határozata módosításáról, utólagosan módosítva a 2020/59-es határozattal – Gyergyószentmiklós városi infrastruktúrájának újratervezése projekt és a hozzá tartozó költségekre vonatkozóan.
5. Határozattervezet Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város költségvetése módosításáról.

Mindezekből az alábbi kettőt emelnénk ki részletesen:

Részleges felfüggesztés a város alárendeltségébe tartozó kulturális és sport alintézmények tevékenységét illetően

• Figyelembe véve a koronavírus terjedésének megállítását célzó intézkedéseket, valamint annak tényét, hogy tiltva vannak a beltéri rendezvények, a város alárendeltségébe tartozó kulturális és sport alintézmények tevékenységének részleges felfüggesztéséről határozott a testület. Azok az alkalmazottak, akiknek szakmai profiljukhoz hozzátartozott a rendezvényszervezés, kényszerszabadságra mennek.
• Az erre vonatkozó részletes tanácshatározat megtalálható itt: https://www.gheorgheni.ro/…/Phot-suspendare-temporara-activ…

Szerződést köthetünk a gázhálózat fejlesztésére

• Módosítottuk a városi beruházási listát, melynek köszönhetően lehetőségünk nyílt, hogy aláírjuk a szerződést egy tervező céggel, amely a város gázhálózatának fejlesztési terveit készíti el. Fontosnak tartjuk, hogy elsősorban a kertes házakat illetően rendelkezzünk kész tervekkel.

Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: