Orban: Valószínűleg meghosszabbítjuk a veszélyhelyzetet

Nem csökken jelentősen az új megbetegedések száma

Valószínűleg meghosszabbítja a kormány a veszélyhelyzetet – jelentette be hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök.

“Minden döntés a járványhelyzet függvénye. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján, ha nem csökken jelentősen az új megbetegedések száma, valószínűleg meghosszabbítjuk a veszélyhelyzetet” – fogalmazott.

A kormányfő hozzátette, újabb korlátozó intézkedések bevezetését nem tervezik, a bizonyos tevékenységek újraindításával kapcsolatos döntéseket pedig a szakemberek véleményének figyelembe vételével hozzák majd meg.


Orban: Meg lehet tartani a választásokat szeptember 27-én

Meg lehet tartani a választásokat a jelenlegi járványhelyzetben – véli Ludovic Orban.

A miniszterelnök hétfőn kifejtette, az elmúlt két hét járványadatait nézve kijelenthető, hogy sikerült megállítani az esetszámok további jelentős növekedését, de bármilyen intézkedéseket is hoz a kormány, az emberek együttműködésére is szükség van ahhoz, hogy kedvezően alakuljanak az adatok.

“Minél többen tartják be a szabályokat, annál kisebb a vírus terjedésének kockázata. Az elmúlt két héten jegyzett napi esetszámokat tekintve szerintem meg lehet tartani a választásokat szeptember 27-én” – fogalmazott.

Hozzátette, ha mind a jelöltek, mind az állampolgárok be fogják tartani a kampány és a szavazási folyamat kapcsán hozandó intézkedéseket és az egészségvédelmi szabályokat, nem lesznek gondok. A kormányfő Lengyelországot és Horvátországot hozta fel példaként, ahol szintén megtartották a választásokat, és nem nőttek az esetszámok.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: