Pályaorientációs hétvégén vettek részt a „salamonos” diákok

Hasznos és élményekben gazdag tábort zártak a résztvevők

Pályaorientációs hétvégén vehettek részt a „salamonos” diákok, amely a Bucsin tetőn volt megszervezve szeptember 17–20. között.

A tábori tevékenységek célja a résztvevők támogatása volt a pályaorientációs folyamat végén a döntések meghozatalában.

A szervezett csoportos tevékenységek a szakmai és a karrier-tanácsadás dinamikus megközelítésén alapultak, és két fő témára koncentráltak: a személyiségre és a munka szférájára. Hangsúlyozták a szakma megválasztásának eljárási jellegét, amelyet részben belső tényezők befolyásolnak, például: személyes jellemzők, képességek és készségek, érdekek és értékek, valamint külső tényezők, például a választott szakmák rendszere.

A csoportos tevékenységek és az egyéni munka a hallgatók aktív részvételén alapult, komplex módszerek alkalmazásával: kérdőívek, munkalapok, játékok, beszélgetések, tematikus filmek, interjúk megtekintése, olyan módszerek, amelyek lehetőséget kínálnak a tudatosságra és a magas szintű önismeret és önértékelés megszerzésére.

palyaorientacios_tabor4

A tábor jó hangulatát segítették a közös játékok, az esti filmnézés, a meghitt beszélgetések,  a táborzáró tábortűz. Hasznos és élményekkel teli három nap után, úgy gondoljuk szervezők, szakirányítók, diákok, hogy  egy ilyen jellegű hétvégi foglalkozásnak létjogosultsága van.

Ez úton szeretnénk kifejezni hálánkat támogatóinknak: Hargita Megye Tanácsa, Karácsony János Alapítvány, Salamon Ernő Gimnázium. Médiatámogató:  Gyergyói Kisújság.

Köszönjük a segítséget!


A Karácsony János Alapítvány közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: