Pályaorientációs tábor salamonos diákok számára

New Project (54)

Szeptember 17–20. között a Bucsin menedékházban

A Karácsony János Alapítvány 2020 szeptember 17–20. között első alkalommal szervezi meg az intenzív képzési táborát, melynek címe:

Pályaorientációs hétvége a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Elméleti Líceum tanulói számára.

Helyszín: Bucsin menedékház, Gyergyóalfalu.

A célcsoporthoz azok a tizenegyedikes tanulók tartoznak, akiket már foglalkoztat a pályaválasztás, de még nem sürgeti őket a döntés jövőjüket illetően. Szabadon és nyugodtan mérlegelhetik lehetőségeiket. A három napos pályaorientációs tábor erre teremt lehetőséget, és intenzív elmélyülést.

A pályaorientációs hétvége segíti a XI. osztályt kezdő diákokat a jó döntéshozásban, ami a pályaválasztásukat illeti. Megismerhetik személyes érdeklődési területeiket, az azokhoz tartozó pályaköröket, szakmacsoportokat, bővülhet pályaismeretük a munkahelyekről, jobban megérthetik az iskola és a munka közötti kapcsolatot. Ezen alapra támaszkodhatnának a későbbiekben is.

Az intenzív pályaorientációs foglalkozásokon való aktív részvétel lehetőséget biztosít számukra, hogy végig gondolják azt a belső, önismereti utat, mely eredményeképpen megtalálhatják a kapcsolatot a saját identitásuk, öndefiníciójuk és valamely pályakép, szakmai szerep között.

New Project (55)

A tábori programtervezet: délelőtt 4 órás foglalkozás (9-13 óráig), ebédszünet után sporttevékenységek, majd délután (17-19 óráig) újra a szakmáé a szó. Vacsora után csapatépítő játékok teszik élményszerűvé a tábort.


Támogatók: Hargita Megye Tanácsa, Karácsony János Alapítvány, Salamon Ernő Gimnázium


A Karácsony János Alapítvány közleménye

A képek egy másik tábor alkalmával készültek

Kérem ossza meg ismerőseivel:
fb-share-icon0