Pereli Gyergyószentmiklóst az E-Star

26 millió eurót követel

ENEFI Energiahatékonysági Nyrt.
RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÓJA
a tőkepiacról szóló törvény és a 24/2008. (VIII.15.) PM rendelet alapján


Az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. („Társaság”) tájékoztatja Tisztelt Befektetőit, hogy romániai kapcsolt vállalkozása, az E-Star CDR srl. a mai napon benyújtotta Gyergyószentmiklós Várossal szembeni kártérítésre vonatkozó keresetét az illetékes bíróságon*.

Az önkormányzattól perben követelt összeg valamennyi jogcímet együttesen tekintve meghaladja a 26 millió EUR összeget. A kártérítési per illetéke mintegy 300e EUR összeg, melyet a kapcsolt vállalkozásnak kell megfizetnie várhatóan 2016 szeptemberében. Az összeg rendelkezésre áll.

„Ismét egy hosszú hitegetési perióduson vagyunk túl. Tavaly november óta hallgatjuk azt az Önkormányzattól, hogy egy általa preferált magyarországi kredibilis vevő meg kívánja vásárolni a gyergyószentmiklósi projektet. A tényleges átvilágítás azonban csak 2016 júliusában kezdődött el és a mai napig nem zárult le. A társaság a megkereséssel kapcsolatosan maximális együttműködést tanúsított, azonban a megegyezésre kevés esélyt lát, különös tekintettel arra is, hogy világossá vált, hogy az esetleges vevő személyén keresztül a tranzakció jóváhagyása egy ENEFI-hez korábban köthető volt igazgatósági tagtól függ és a felek között jelentős érdekkülönbségek mutatkoznak. A kártérítési igény benyújtására nyitva álló határidő végét a társaság a peren kívüli megegyezésre történő együttműködési készsége igazolásaként kivárta, azonban az igen kedvezőnek ítélt jogi pozícióját veszélyeztetni nem kívánja a bizonytalan megegyezés reményében.” – nyilatkozta Bálint László igazgatósági tag.

Igazgatóság
ENEFI Energiahatékonysági Nyrt.


*Emlékeztetőül: Az E-Star CDR s.r.l. 2015. szeptember 4-én a tulajdonos ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. közgyűlésének jóváhagyásával felmondta Gyergyószentmiklós Város Önkormányzatával korábban kötött távhőszolgáltatási szerződést. A Társaság a kialakult jogvitáról és a felmondást követő peres eljárásokról több közleményt is megjelentetett közzétételi helyein.

Kérem ossza meg ismerőseivel: