R. Turcan: Három forgatókönyv lehetséges a tanévvel kapcsolatban

Nehéz döntést hozni

Három forgatókönyv jöhet szóba a tanévvel kapcsolatban – mondta el hétfőn az RFI-nek adott interjújában Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes.

A kormányfőhelyettes szerint az első forgatókönyv értelmében a tanítás folytatódik, és a vizsgákat megtartják az eredetileg tervezett időpontban. Turcan azonban úgy véli, ennek viszonylag csekély az esélye, mert a jelek szerint az oktatás felfüggesztését meg kell majd hosszabbítani az eredetileg bejelentett határidőn túlra.

A második elképzelés az, hogy az iskolai év tovább tart majd és – ennek megfelelően – a vizsgákat is későbbi időpontban szervezik meg, a harmadik lehetőség pedig a tanév megismétlése.

Turcan kifejtette: a döntést “igen nehéz’ meghozni, de mindenképpen figyelembe veszik majd az oktatási minisztérium elemzését is, amely azt vizsgálja, hogy mennyire hatékony a közszolgálati televízió közreműködésével elindított iskolatévé-program.

‘Az alapelv az, hogy semmilyen vizsgán nem lehet számon kérni olyan anyagot, amit nem adtak le’ – szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: