Rendes havi tanácsülést tartottak

Az ülésen számos kérdésben döntöttek a tanácsosok

Rendes, havi ülését tartotta június 18-án, csütörtökön, a gyergyószentmiklósi önkormányzat képviselő-testülete. Az ülésen számos kérdésben döntöttek a tanácsosok, ezekből emelünk ki hármat:

Összevonjuk a víz-, szennyvíz- és hőszolgáltatót

Gyergyószentmiklósi hő-, víz- és csatornaszolgáltató közmű néven működik majd a víz-, szennyvíz- és távhőszolgáltatás Gyergyószentmiklóson, miután a csütörtöki ülésen a szolgáltatások összevonásáról, valamint a korábban létrehozott Gyervíz Distrib Serv Kft. megszüntetéséről döntött a képviselő testület. A döntés következtében tehát egy új, stabil cég veszi át a városi vízszolgáltatást, melynek következtében gazdaságosabban és egységesebben tud majd az működni. Az összevonás eredményeképpen egy helyen lehet majd kifizetni a szolgáltatásokat, mivel a számlázási rendszer is egységes lesz. Az új szolgáltató hamarosan átveszi a működtetést, de természetesen erről is időben tájékoztatjuk a lakosságot.

 

Elfogadta a testület a fizetős parkolókra vonatkozó szabályzatot

Lejárt a parkolóórák megvásárlására vonatkozó közbeszerzés. A kivitelező július közepéig szállítja le a parkolóórákat, amelyet követően el tudjuk indítani a városban a rendezett parkolást.

 

Újabb belterületet vásárolt a város

Újabb területvásárt hagyott jóvá a testület, melynek eredményeképp a városi labdarúgópálya szomszédságában lévő belterületet vásároljuk meg. A tranzakció célja, hogy elkezdődhessenek egy normál (nagy) méretű, műfüves, esti megvilágítással és lelátóval rendelkező labdarúgópálya megépítésének munkálatai.

Gyergyószentmiklós, 2020. június 18.

Kérem ossza meg ismerőseivel: