Rendes havi tanácsülést tartottak

Ezúttal is több kérdésben döntöttek

Havi ülését tartotta a gyergyószentmiklósi önkormányzat képviselő-testülete, ahol ezúttal is több kérdésben döntöttek. Ezekből emeljük ki az alábbiakat:

 

Támogatás az intézményekben élő sérült felnőtteknek, valamint a szociális elhelyezési központokban, illetve a hivatásos nevelőszülőknél lévő gyerekeknek

A nagykorú, szociális intézményekben élő – gyergyószentmiklósi lakcímmel rendelkező – sérült személyek ellátásából vállal át a város költségeket, egész pontosan 230 lej/fő/hónap értékben. Az érintett személyek gyergyószentmiklósi, gyergyótölgyesi és csíkszépvízi intézményekben vannak elhelyezve, átlagban pedig havonta 16 személy részesül ilyen jellegű ellátásban. A tavalyi évben az ilyen jellegű ellátásra költött érték 43 730 lej volt.

A nevelőközpontokban, valamint a hivatásos nevelőszülőknél lévő gyerekek támogatásáról is döntött a testület, ami ebben az esetben havi 170 lej/fő/hónap értékben nyilvánul meg. A tavalyi évben 37 gyermek részesült ilyen jellegű támogatásban, jelenleg, ebben a hónapban 32 olyan ellátó rendszerben lévő gyermekről beszélünk, akiknek a szüleik gyergyószentmiklósi lakhellyel rendelkeznek. Tavaly a város összesen 76.430 lejt fordított erre a célra.

 

Gyergyószentmiklós is csatlakozik a Hargita Közösségi Fejlesztési Társuláshoz

Egy olyan fejlesztési társuláshoz csatlakozik a város, amely elsősorban a közös turisztikai projektek megvalósításában, és a turisztikai kiállításokon, expókon való részvételben nyújt majd segítséget.

A több települést is magába foglaló társulás alapító tagja többek között Hargita Megye Tanácsa, Csíkszereda, Maroshévíz, Székelykeresztúr, valamint Gyergyószárhegy is.

 

A tavalyi éves, valamint az idei első negyedéves költségvetés megvalósításának jóváhagyása

2019

a saját betervezett jövedelmek 88.64%-a megvalósult;

• a bevétel összesen 32 849 000 lej, ami hozzávetőleg 7 millió eurót jelent – ebből 1 millió euró fejlesztési pénzt fizettünk ki;

• költség oldalon a polgármesteri hivatal, az alárendelt intézményekkel együtt 80 millió lejt kezelt, ami közel 16 millió eurónak felel meg.

2020, első negyedév

• 92% saját jövedelemmegvalósítás;

a bevételi oldalon 11 395 000 lej valósult meg, amelyből 2 372 000 lej beruházási, fejlesztési összeg;

• fejlesztésre összesen 51 175 000 lej lesz fordítva, ami hozzávetőleg 11 millió euró (teljes évre vonatkozik);

• az idei költségvetésben 93 millió lej költség van előirányozva (teljes évre).


Gyergyószentmiklós, 2020. május 20.

Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: