Románia hétfőtől a „sárga övezetbe” tartozik a koronavírus-fertőzések szempontjából

Az új vírussal megfertőzöttek száma meghaladta az ötszázas küszöbértéket

Románia ezután a ‘sárga övezetbe’ tartozik a koronavírus-fertőzések szempontjából, miután az új vírussal megfertőzöttek száma meghaladta hétfőn az ötszázas küszöbértéket.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport összesítése szerint hétfőn 576 koronavírus-fertőzöttet tartottak számon az országban.

Az érvényben lévő rendelkezések szerint azok a személyek, akik az úgynevezett ‘sárga övezetből’, azaz olyan országból jönnek, ahol a fertőzöttek száma meghaladja az ötszázat, 14 napos lakhelyi elkülönítésbe kell vonulniuk.

A sárga övezetnek nyilvánított országok teljes listája az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) honlapja szerint: Szaúd-Arábia, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Kanada, Csehország, Chile, Dél-Korea (azon országrész, amely nem áll karantén alatt), Dánia, Ecuador, Svájc, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Indonézia, Írország, Izland, Izrael, Japán, Nagy-Britannia, Malajzia, Norvégia, Hollandia, Pakisztán, Lengyelország, Portugália, Kína (az az országrész, amely nem áll karantén alatt), Spanyolország, Amerikai Egyesült Államok, Svédország, Törökország.

A vörös övezethez tartozó államok – amelyek esetében karanténba vonulás szükséges – a következők: Kína (Hupej tartomány), Olaszország, Dél-Korea (Daegu város és Cseongdo régió) és Irán.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: