Sárga, illetve narancssárga riasztás van érvényben

Szerda reggelig érvényes a figyelmeztetés

Másodfokú (narancssárga jelzésű), havazásra és hóviharra vonatkozó, szerda reggelig érvényes riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) Olténiára, Munténia nyugati részére, a Bánság déli részére és a Déli-Kárpátokra.

A meteorológusok szerint március 23-án 2 órától kezdődően március 25-én 10 óráig időszakosan sűrű havazás várható (30-50 liter/négyzetméter) és jelentős hóréteg rakódik le.

A szél is megerősödik, 40-55 km/órás sebességgel fog fújni, Olt és Teleorman megye hegyvidékén, illetve Vâlcea és Argeş megye déli részében a széllökések sebessége eléri a 60-70 kilométert óránként, hóviharokat idézve elő és jelentősen csökkentve a látási viszonyokat.

A következő 12 megyére érvényes a riasztás: Hunyad, Fehér, Szeben, Brassó, Argeş, Teleorman, Olt, Vâlcea, Gorj, Dolj, Mehedinţi és Krassó-Szörény.

A meteorológusok ugyanakkor sárga jelzésű, erős szélfúvásra (50-60 km/óra) és havazásra vonatkozó riasztásokat is kiadtak, amelyek a Keleti-Kárpátokat, az Erdélyi-szigethegységet, Erdély déli részét érintik. A magas hegyvidéki zónában a széllökések sebessége meghaladhatja a 70-90 kilométert is óránként. Dobrudzsában és Munténia keleti részében a megerősődő szél mellett vegyes csapadékra kell számítani.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: