Sokfelé lesz fehér karácsony, és szilveszterkor is gyenge havazás várható

A következő napokban hideg időre számíthatunk, de sokfelé lesz fehér karácsony, és havazni fog az év utolsó napján is – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) december 18. és december 31. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a jelzett időszak kezdetén hideg idő várható, a nappali csúcsértékek -3 és +3 Celsius-fok körül alakulnak, éjszaka -10, -5 fok várható; a keleti medencékben ennél is hidegebb lehet. December 25-étől 29-éig valamelyest enyhül az idő, a nappali csúcshőmérséklet eléri az 2-6 Celsius-fokot, az éjszakák viszont hidegek maradnak. Gyenge havazásra leginkább december 21-e és 23-a között lehet számítani, és az előrejelzések szerint az év utolsó napján is havazni fog.

A Bánságban, Máramarosban és a Körösök vidékén is a periódus első hetében az ilyenkor megszokottnál valamivel hidegebb időre számíthatunk. Napközben a hőmérséklet legmagasabb értékei nem haladják meg a 7 Celsius-fokot, éjszaka -7 és 0 Celsius-fok közötti hőmérséklet várható. Ezt követően enyhe felmelegedés következik, majd az év utolsó napjaira ismét lehűl a levegő hőmérséklete. Csapadékra, leginkább havazásra december 20-a és 24-a között lehet számítani, majd ezt követően az év utolsó napjaiban, akkor előbb eső, havas eső, majd havazás lesz.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: