Sokszínű és sokféle programot kínál a Figura az év utolsó hónapjára

Változatos december

Sokszínű és sokféle programot kínál a Figura az év utolsó hónapjára: archív előadásfelvételek, élő előadások és online közvetítések mellett kimondottan hallgatni való tartalommal is készülnek az érdeklődőknek.

A korábbi évadok sikeres előadásaiból válogatva az archív felvételek sorozatát a 2010-ben bemutatott Tél című előadás (rendező: Béres László) vetítésével kezdik december 2-án. A továbbiakban Barabás Olga két rendezését, december 16-án A 12-es kórterem (2016), 21-én pedig Goldoni: A hazug (2010) című előadásokat láthatják felvételről. Zárásképpen, szilveszter alkalmából a Kövesdy István rendezte Mandragóra (2013) című vígjátékot elevenítik fel. Az archív felvételek a Figura YouTube-csatornáján lesznek megtekinthetőek ingyenesen a kezdés időpontjától számított 24 órán át.

Külön figyelmet szentelnek a gyermekeknek Mikulás alkalmával: december 5-én délután 15.30-kor az Incanto című gyermekelőadást vetíti a Gyergyó Tv; illetve karácsony napján, délelőtt 11.00 órától a tavaly bemutatott Négyszögletű Kerek Erdő lakóival találkozhatnak újra a gyermekek a képernyőkön.

Mivel a legújabb járványügyi szabályozások egyelőre lehetővé teszik, decemberben újra várják a közönséget a nézőterekre: élőben, a nézők jelenlétében tűzik újra műsorra a Kövekkel a zsebébent, a Perszét, a Tótékat és a Drognaplót. A nézőtéri helyek száma továbbra is korlátozott, ezért a december 11-i Kövekkel a zsebébent és a 23-i, éppen három éve bemutatott Drognaplót az otthon kényelméből, valós idejű közvetítésben is megtekinthetik.

Újdonságnak számít a Figura frissen induló podcast-csatornája:  https://figurastudioszinhaz.podbean.com/, ahol mostantól kezdve a legváltozatosabb hanganyagok lesznek elérhetők a színház tevékenységével kapcsolatban. Az első adásokban az ünnepre készülődik a színház, ezért december 1-jétől karácsony előestéjéig minden este 19 órától adventi meséket mondanak a társulat színészei.


Jegyek december 2-tól válthatók online és a színház jegypénztárában: az élőben játszott előadásokra a megszokott árakon (20/15/5 ron), az online közvetített előadásokra egységesen 10 lejért. Online jegyvásárlás: www.biletmaster.ro A jegypénztár nyitvatartása: hétköznaponként 15 és 19 óra között, valamint előadások előtt egy órával.

A felvételről közzétett előadások és a podcast-tartalmak ingyenesek.


HAVI-plakat_DEC2

 

 

 

 

Kérem ossza meg ismerőseivel: