Szélre, havazásra és hóviharokra figyelmeztetnek

Piros, sárga és narancssárga riasztások is életbe lépnek

Hóviharra vonatkozó harmadfokú, piros színű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), amely szerda estétől csütörtök reggelig érvényes az ország nyolc megyéjére. Ugyanakkor sárga és narancs színű riasztások is életbe lépnek, amelyek az ország csaknem egész területét lefedik.

Harmadfokú riasztás érvényes február 5-e 18 óra és 6-a reggel 8 óra között Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Brassó és Buzău megyében, ahol havazásra és óránként 100-120 kilométeres sebességű szélre lehet számítani, hegyvidéken gyakorlatilag nullára csökken a látótávolság. Ez az időjárás néhány óra alatt átterjed Brăila, Ialomiţa, Călăraşi és Tulcea megyére is.

A meteorológusok sárga jelzésű figyelmeztetést adtak ki a moldvai megyékre is, amely szintén csütörtök reggelig érvényes.

Egy másik, rossz időre vonatkozó, narancs színű figyelmeztetés szerdán 14 órakor lép életbe és csütörtök reggel 8 óráig tart. E szerint a Keleti- és Déli-Kárpátokban óránként 80-100 kilométeres sebességű szél fúj, amely felkavarja a havat, a látótávolság időnként 50 méter alá csökken.


Szélre, havazásra és hóviharokra figyelmeztető sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 36 megyéjére.

A csütörtök reggelig érvényes riasztás Máramaros, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Fehér, Szilágy, Kolozs, Mehedinţi, Gorj, Szeben, Brassó, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Konstanca, Brăila, Galac, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bákó, Vrancea, Buzău, Kovászna, Hargita, Maros és Beszterce-Naszód megyét érinti.

Az előrejelzések szerint szerdán keleten havazásra, az ország többi részén esőre, havas esőre kell számítani, este és éjszaka pedig mindenütt havazni fog. Moldvában, Dobrudzsában és Munténia nagy részén jelentős friss hóréteg képződik, és erős, 60-70, a hegyekben 90-100 km/órás széllökések várhatók.

A szerdai nap második felében, valamint a csütörtökre virradó éjszaka a nyugati és a központi országrészben is megerősödik a szél, 55-60 km/órás széllökésekre kell számítani.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: