Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Augusztus 12.

2018. AUGUSZTUS 12. ÉVKÖZI 19. VASÁRNAP

Szerdán, aug. 15-én Szűz Mária mennybevétele, Nagyboldogasszony ünnepe. Az ünnepi szentmise a templomban 18 órától lesz. Ezen a napon nincs irodai szolgálat.

 Búcsús szentmisék lesznek:

Szárhegyen aug. 15-én, szerdán déli 12 órától.
Borzonton aug. 19-én, vasárnap déli 12 órától.

 Augusztus 20-án, hétfőn du. 17 órakor kezdődő szentmisén ünnepeljük templomunk felszentelésének 10. éves évfordulóját. Az ünnepi szentmisén Tamás József püspök úr újraszenteli az újrafestett templomot és beszenteli a keresztutat. Ugyanekkor lesz az új kenyér megáldása is.

 Aug. 22-én, szerdán, Szűz Mária Királynő ünnepén Kovács Péterben búcsús szentmise lesz du. 14 órától. Előtte 13:00 órától keresztutat végzünk. A házszentelést Kovács Péterben és a környékbeli hétvégi házaknál augusztus 18-án, szombaton egész nap, valamint a búcsú napján, 22-én végezzük.

 Az idei 1 Úton Nemzetközi Zarándoknap augusztus 25-én, szombaton az édesanyákért szerveződik.

Városunkból a zarándokok a következő program szerint indulnak:
– 12:30 órakor indulnak a Szent József templomtól és hozzá csatlakoznak 12:45 órától az Örmény templomtól és 13:00 órától a Szent Miklós templomtól.
– 13:30 órakor a zarándokok csoportja megáll a Szent István templomnál, és ott is lehet csatlakozni. Együtt haladunk tovább a gyergyószárhegyi Ferences templomhoz, ahol 16 órai kezdettel Tamás 
József püspök celebrálja az ünnepi szentmisét. Szeretettel hívunk, és várunk erre a zarándoklatra, és buzdítunk mindenkit, hogy imádkozzon ezért a célért.

 Plébániánk meghívást kapott a szeptember 8-án tartandó kiskunmajsai Kisboldogasszony búcsúra. Az utazásra iratkozni lehet a plébánián augusztus 24-ig.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2018. AUGUSZTUS 12–AUGUSZTUS 19. KÖZÖTTmiserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: