Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

December 2.

2018. DECEMBER 2., ADVENT I. VASÁRNAPJA

December 1-én, szombaton, az esti szentmise előtt adventi gyertyagyújtás lesz itt a templomban, azaz ünnepélyesen meggyújtjuk az első adventi gyertyát. Ezen a hétvégén kispapok lesznek a vendégeink!

 December 2-án, vasárnap adventi vásár lesz, itt, a Szent István templom melletti téren. Célja: Segítséget nyújtani azoknak, akik rászorulnak. Kérjük azokat, akik részt szeretnének venni, jelentkezzenek a plébánia irodáján, hogy asztalt tudjunk biztosítani. Külön kérésünk, hogy csak kézműves munkákat ajánljanak eladásra. A vásáron résztvevők bevételének bizonyos százalékát szívesen fogadjuk a kitűzött cél elérése érdekében. Köszönjük!

 December 3-án, hétfőn megkezdődnek a RÓRÁTÉ szentmisék hétfőtől péntekig reggel 6:00 órától. Ebben a templomban szombaton nincs roráté szentmise. A roráté szentmisék alkalmával gyónási lehetőség lesz egészen karácsonyig. Kiemeljük, hogy az első héten csütörtökön, majd szerdánként gyermekrorátét végzünk, ahová szeretettel várjuk a gyerekeket.

 A Szent Miklós egyházközség búcsúja csütörtökön, december 6-án lesz. A búcsús szentmise de. 11:00 órától kezdődik és ünnepélyes körmenettel zárul. Ünnepi szónok: Fazakas Zoltán Márton, premontrei apát. Innen a keresztalja 10 órakor indul.

 Pénteken, december 7-én első péntek, meglátogatjuk a betegeket.

 Felkészítőt tartunk szülők és keresztszülők részére pénteken, december 7-én 18:30 órától a plébánián.

 Szombaton, december 8-án Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe. Kötelező ünnep. Az ünnepi szentmise du. 18 órától lesz.

 Szintén szombaton, december 8-án, az esti szentmise előtt adventi gyertyagyújtás lesz itt a templomban, azaz ünnepélyesen meggyújtjuk a második adventi gyertyát.

 Folytatódik a kézműves foglalkozás szombaton, december 8-án de. 11 órától a plébánián.

 Biztatjuk híveinket, hogy lehetőségük szerint támogassák az EGYÜTT, EGYMÁSÉRT, SZENTMIKLÓSIAKÉRT programot. Adományaikat fogadják a BB Marketben, a Kordiál üzletben és a Sláger Centerben.

 Szeretettek hívjuk a híveket az adventi vasárnapokon este 19:15-től a főtéri parkba, adventi gyertyagyújtásra.

 Várjuk olyan gyergyói és környékbeli családok, anyukák jelentkezését a Szent Miklós plébánián, akik decemberben, januárban várják megszületni családjuk legújabb tagját és vállalnák, hogy bölcsőben altatják-ringatják a picit, majd mikor kinőtt belőle a gyermek, továbbadják az ingyenesen kapott vándorbölcsőt! A székelyföldön most bontakozó Vándorbölcső program részesei lennének! Az ünnepélyes bölcső-átadás advent 3. vasárnapján szentmise keretében fog történni. További részletek a Szent Miklós plébánia irodájában kaphatók.

 Akinek nem sikerült az egyházadót befizetni, kérjük tisztelettel, mielőbb tegye meg. Köszönjük mindazoknak, akik már megtették.

 Az 50. évadját ünneplő KALÁKA együttes karácsonyi koncertet tart templomunkban december 14-én, pénteken este 19 órától, „Szabad-e bejönni ide Betlehemmel? címmel. Jegyek kaphatók a Figura Stúdió színház pénztárában hétköznapokon 15–18 óra között és előadás előtt itt a templomban. A jegyek ára 15 lej. Részletek olvashatók a kifüggesztett plakáton.

 Naptárak kaphatóak a plébánián és a sekrestyében.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2018. DECEMBER 2.–DECEMBER 9. KÖZÖTT

MISEREND

Kérem ossza meg ismerőseivel: