Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Május 19.

HIRDETÉSEK 2019. MÁJUS 19–26. KÖZÖTT

Május 19-én, vasárnap déli 12 órakor a Feltöltő fesztivál keretében ökumenikus istentisztelet lesz a Művelődési Ház előtti téren. Szeretettel várunk mindenkit.

 Folytatódnak májusi ájtatosságok és a Szent Antal kilenced.

 Szeretettel várjuk az egyháztanácsosokat gyűlésbe május 20-án, hétfőn du. 16 órától.

 Hétfőn, május 20-án de. 10 órától papi rekollekciós szentmise lesz a Szent Miklós-templomban.

 A következő Belső Iránytű pénteken, május 24-én 19 órától lesz. Előadást tart dr. Vencser László: Mit jelent találkozni Szent Péter utódával? címmel. Szeretettel várjuk a híveket.

 Templomunk búcsúünnepe május 30-án, csütörtökön lesz. Az ünnepi búcsús szentmise 17 órától kezdődik. A búcsúra a kedves hívektől süteményt fogadunk el, hogy a szentmise után tudjuk megkínálni a búcsús szentmisén résztvevőit.

 Értesítést kaptunk, hogy a román vasúttársaság pótvonatokat indít a pápalátogatásra. Városunkat érinti a Marosvásárhely–Csíkszereda útvonalon közlekedő R13554 számú vonat, amely csak június 1-én közlekedik. A vonat Marosvásárhelyről indul 02:47 órakor, Gyergyószentmiklóson van 6:05 órakor és Csíkszeredába érkezik 07:48 órakor. Visszaindul 15:07-kor. A jegyek megvásárlása a CFR honlapján lesz lehetséges, előre láthatólag a jövő héten.

 Plébániánk autóbuszt indít a csíksomlyói búcsúra. Az utazás ára 25 lej. Iratkozni lehet a plébánia irodában.

 A május 26-i európai parlamenti választásoknak nagy a tétje, hisz nem mindegy, hogy az elkövetkező időszakban kik képviselik térségünket az Európai Parlamentben. E felelősség tudatában arra kérjük Önöket, hogy vegyenek részt a választáson.

 Templomunkban június 16-án tartjuk a 25 és 50 éves házassági évfordulók megünneplését. Kérjük a jubilálókat és hozzátartozóikat jelentsék a plébánián az ünneplő párokat.

 Kérjük azokat, akik jelentkeztek a papokért és szerzetesekért szervezett imaláncba, hogy jöjjenek a plébániára átvenni a borítékokat, amelyben megkapják a tudnivalókat az imaláncról. Az imában való elköteleződés egy évre szól. Ha időközben bármi okból nem tudják folytatni a vállalt imát, azt az imádkozók jelzik plébánosuknál. Ha az év lejárta után nem szeretnék az imaszolgálatot folytatni, azt is jelzik 2020. Jópásztor vasárnapja előtt a fenti módon. Ha jelzés nem érkezik, az ima folytatódik tovább.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. MÁJUS 19–26. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: