Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Február 2.

HIRDETÉSEK 2020. FEBRUÁR 2–22. KÖZÖTT

 Február 2-án, a hónap első vasárnapján, szentségimádást tartunk a 11 órás szentmise végén.

 Február 3-án, hétfőn Szt. Balázs püspök ünnepe. Ezért a szentmise végén balázsáldásban részesítjük a híveket.

 A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a Szent István templomban 2020. február 6-án, csütörtök este 6 órától kezdetét veszi A szentségimádás iskolája című lelki program. A szentségimádás iskolájában tizenkét alkalommal találkozunk, ilyenkor meghallgatunk egy előadást, majd rövid szentségimádás lesz. Ezeknek a találkozásoknak a célja, hogy jobban meg tudjuk ismerni az Oltáriszentségben jelen levő Jézust, és hozzá közelebb tudjunk kerülni. Mindenkit szeretettel várunk!

 Február 7-én elsőpéntek, meglátogatjuk a betegeket.

 Felkészítőt tartunk szülők és keresztszülők részére pénteken, február 7-én, pénteken 18:30 órától a plébánián.

 Jegyes kurzus kezdődik házasságra készülő fiataloknak február 8-án, szombaton este 7 órától A Szt. Miklós plébánián.

 Február 3-án, hétfőn elkezdődnek a hittanórák. A bérmálási felkészítők csütörtökön, február 6-án kezdődnek. Az elsőáldozók számára is a plébánián lesznek a hittanórák.

 Utazást szervezünk gyulafehérvárra a püspökszentelésre február 22-én, szombaton. Az utazás ára 50 lej. Iratkozni bármelyik katolikus plébánián még hétfőn ( február 3.) 12 óráig lehet.

 A szeptemberben a Budapesten sorra kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra utazóknak regisztrálniuk kell. Egyénileg regisztrálhatnak az IEC2020.hu honlapon, vagy csoportos regisztrációra van lehetőség a plébánián. Részletek olvashatók a plakáton.

 A tavalyhoz hasonlóan idén is farsangi bált szervezünk a gyerekek részére a plébánia hittantermében szombaton, február 8-án délelőtt 11 órától. Jelmezben várjuk a gyerekeket és szívesen látjuk a szülőket is. Farsangi fánkot, süteményt is szívesen fogadnak a szervezők.

 Ingyenes ruhabörze lesz a plébánia nagytermében csütörtökön, február 6-án 10 órától.

 Hamarosan kezdődik a Házasság Hete. Ennek keretében egész héten programok lesznek házaspárok részére. Szombaton, február 8-án 19 órától Imaest házaspárokért a Szt. Miklós templomban. Vasárnap, február 8-án a templomunkban lesz a megnyitó az esti szentmise keretében. További programok részletesen olvashatók a plakátokon és a plébániánk Facebook-oldalán. Biztatjuk híveinket, vegyenek részt a programokon.

 Február 11-én, kedden az Idősek és betegek világnapján buszos zarándoklatot szervezünk Csíksomlyóra. A szentmise de. fél 11-kor kezdődik. Iratkozni lehet a Szt. Miklós plébánia irodájában.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2020. FEBRUÁR 2–9. KÖZÖTT

miserend
Kérem ossza meg ismerőseivel: