Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Május 24.

HIRDETÉSEK 2020. MÁJUS 24–31. KÖZÖTT

Kedden, május 26-án a szent Antal kilenced hetedik keddje.

 A csíksomlyói ferencesek közleménye: Év elejétől a csíksomlyói kegyhely készül a pünkösdszombati búcsúra, azonban a Covid-19 világjárvány kapcsán végrehajtott egészségügyi döntések következtében a kegyhely idén nem tudja fogadni a tömeges zarándoklatot. Nehéz döntést kellett meghoznunk a zarándokok egészségének megóvása érdekében, amely egyben a zarándokok iránti felelősség vállalása is. E döntés értelmében arra kérjük a zarándok testvéreket, hogy idén szervezetten ne zarándokoljanak el a kegyhelyre a pünkösdszombati búcsú alkalmával, hanem szívünk zarándoklatával kapcsolódjanak be az ünnepi szentmisébe és az egyéb liturgikus programokba. Maradjanak otthon, és az élő közvetítések útján kapcsolódjanak be a búcsús szentmisébe.

Az élő közvetítések időpontjai:
– A csíksomlyói kegytemplom – pápai kisbazilikából a következő alkalmakkor lesznek élő közvetítések, amelyek a kegyhely honlapjáról: www.csiksomlyo.ro vagy a SzeredApp mobiltelefonos alkalmazóról elérhetőek lesznek.
– Május 29-én, pénteken 18 órától nyitószentmise, amelyet virrasztás követ 22 óráig.
– Május 30-án, pünkösd szombaton 10 órától élő bejelentkezések lesznek a csíksomlyói kegyhely honlapján, segítve a mélyebb bekapcsolódást az ünnepi szentmisébe.
A búcsús ünnepi szentmise déli fél 1-kor kezdődik a zárt csíksomlyói kegytemplom – pápai kisbazilikában. A szentmisét Nm. és Ft. Kovács Gergely, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Főpásztora mutatja be és mond szentbeszédet. A szentmise élőben követhető lesz a kegyhely honlapján (www.csiksomlyo.ro) és Facebook-oldalán (Csíksomlyó – kegyhely), továbbá közvetíti a Duna TV és az Erdélyi Mária Rádió.

Szombaton templomunk búcsúünnepének napja. Mivel egybeesik a csíksomlyói búcsúval, és biztos nagyon sokan a TV képernyőjén keresztül belekapcsolódunk az ünnepbe, ezért a mi ünnepünket áttesszük vasárnapra. Vasárnap, május 31-én 12 órakor tartjuk a Szent István ereklyéinek átvitele búcsú ünnepét a plébánia udvaron.

Gyónási lehetőség az irodai szolgálat ideje alatt, vagy telefonon megbeszélve az időpontot. Helyszín a plébánia udvara.

Azok, akik jövedelmi adójuk 2-3,5%-át fel szeretnék ajánlani a Plébánia javára, kérjük, hogy mindkét nyomtatványt töltsék ki a személyes adatokkal és írják alá a megfelelő helyen. A nyomtatványok a szentmisék végén elvihetők, vagy az irodában megtalálják. Kérjük, aki teheti, támogassa ezúton is az egyházközösséget!


SZENTMISÉK SORRENDJE 2020. MÁJUS 24–31. KÖZÖTT

miserend


Kérem ossza meg ismerőseivel: