Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Szeptember 27.

HIRDETÉSEK 2020. SZEPTEMBER 27–OKTÓBER 10. KÖZÖTT

 Szeptember 27-e a szentírás vasárnapja. A perselyezés összegét a Szentírás örömhírének terjesztésére fordítjuk. 12 órától az esti szentmiséig Biblia-olvasó maraton zajlik. Kérjük, aki teheti, kapcsolódjon bele.

 Hétfőn, szeptember 28-án lesz templomunkban az örökös szentségimádási nap. Az ünnepi szentmisét este 18 órától tartjuk. Ez a nap ünnep az egyházközség számára. Éljünk a lehetőséggel, találkozzunk az Oltáriszentségben közöttünk lévő Jézussal!

 Kedden, szeptember 29-én Szent Mihály, Gábor és Rafael főangyalok ünnepe. Székesegyházunk búcsúünnepe. A búcsúra idén nem lesz szervezett zarándoklat, viszont bíztatjuk a híveket, hogy a médián keresztül kapcsolódjanak be az ünneplésbe, közös imádságba, szentmisébe. Ezen a napon nincs irodai szolgálat.

 Az elsőáldozásra való felkészítőket folytatjuk. Kérjük a szülőket, hogy küldjék gyerekeiket! A szentmisére, amennyiben lehetséges, a gyerekek a szülőkkel együtt jöjjenek!

 Az Idősek világnapján, csütörtökön, október 1-jén a Szent Miklós templomban 10 órától kezdődő szentmise keretében megáldják, ill. kiszolgáltatják a szentkenetet az idősek számára.

 Elsőáldozó gyermekek szüleinek találkozója lesz pénteken, október 2-án 19 órától.

 Október 2-án elsőpéntek, meglátogatjuk a betegeket.

 Közös rózsafüzérre hívjuk egyházmegyénk híveit, amelyet betegeinkért és a járvány sújtotta világért ajánlunk fel. Esténként 8 órától online közvetítik a rózsafüzér imádságot a templom.ro weboldalon. Szerdán, szeptember 30-án ezt az imádságot a mi templomunkból közvetítik a már említett templom.ro oldalon és plébániánk Facebook-oldalán. Szeretettel hívjuk és várjuk híveinket, hogy közösen imádkozzunk.

 Október hónapban Rózsafüzér ájtatosságot tartunk minden este 17:30 órától. Arra kérjük a rózsafüzért társulat vezetőket, hogy a kifüggesztett űrlapon jegyezzék be az októberi ájtatosságok vezetésének sorrendjét.

 Jegyesoktatás indul a házasságra készülő párok számára. Első találkozás időpontja október 4., vasárnap este 7 óra a Szent Miklós plébánián.

 Idén az Élő rózsafüzér programot a járványügyi helyzetre való tekintettel minden plébánia maga szervezi meg. A Szt. István Plébánián október 10-én, szombaton du. 17 órától tartjuk a plébánia kertjében, majd 18 órától szentmisét tartunk a templomban.

 Kérjük azokat, akik szeretnének felolvasni a szentmisék alatt, iratkozzanak fel az előtérben kifüggesztett űrlapon.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2020. SZEPTEMBER 27–OKTÓBER 4. KÖZÖTT
miserend
Kérem ossza meg ismerőseivel: