Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

November 29.

HIRDETÉSEK 2020. NOVEMBER 29–DECEMBER 5. KÖZÖTT

Adventi vásár van a templom előtti téren.

 November 30-tól, hétfőtől megkezdődnek a RÓRÁTÉ szentmisék hétfőtől péntekig reggel 6:00 órától. Templomunkban szombaton nincs roráté szentmise. A roráté szentmisék alkalmával gyónási lehetőség lesz egészen karácsonyig.

 A Szent Miklós egyházközség búcsúja, vasárnap, december 6-án lesz. A búcsús szentmise déli 12:00 órától kezdődik és ünnepélyes körmenettel zárul.

 Pénteken, december 4-én elsőpéntek, meglátogatjuk a betegeket.

 December 5-én, szombaton 18 órától adventi gyertyagyújtás lesz itt a templomban, azaz ünnepélyesen meggyújtjuk a második adventi gyertyát. A városi adventi gyertyagyújtás ugyancsak szombatonként 18:30 órától lesz a főtéren, ami a hívek számára online lesz követhető.

 Bíztatjuk híveinket, hogy lehetőségük szerint támogassák az EGYÜTT, EGYMÁSÉRT, SZENTMIKLÓSIAKÉRT programot. Adományaikat fogadják a BB Marketben, a Kordiál üzletben és a Sláger Centerben, valamint hétköznapokon 8 és 16 óra között a Szociális Igazgatóság Kárpátok utca 5. szám alatt található székhelyén.

 Köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt két hónapban, minden szerda este együtt imádkozták a rózsafüzért a járványsújtotta világért. Bátorítjuk őket, hogy egyénileg folytassák tovább az imát.

 Az elsőáldozási csoportképek átvehetők a plébánia irodában

 Kapható a:

– Van emberem című könyv – ára 25 lej.
– A káosz túloldala c. könyv – ára 25 lej
– Joyce Rupp: Fogódzók a léleknek című könyv – ára 30 lej
– A kispapok adventi lapja, a Jöjj világosság – ára 5 lej.

 Katolikus falinaptár és forgatós naptár kapható a sekrestyében és az irodában. Ára 4 illetve 10 lej.

 Köszönet a Caritas részéről!

Kedves hívek! Henri Boulad jezsuita szerzetes szavai megvalósultak múlt vasárnap az önök jóvoltából. A Gyulafehérvári Caritas Szent Erzsébet-gyűjtésére rendkívüli időkben került sor, és rendkívüli a hozzá való viszonyulás is. Még nem érkezett be minden plébániától az adomány, ezért nem tudjuk számszerűsíteni, hogy melyik közösség mekkora összeggel járult hozzá az idősek, betegek segítéséhez, de az már most látszik: bár a templomokban kevesebben vannak, de bőségesebben adakoznak.

A Caritas nem más, mint cselekvő szeretet. Önök, akik e gyűjtésben részt vállaltak lehetőségük szerinti pénzösszeggel pártolva munkánkat, hiszem, hogy nem várták, hanem építették a mennyországot. Az örök boldogság felé tettek egy lépést azzal, hogy a magára maradt, betegségekkel küzdő embereknek, a legkisebbek közül valóknak kezüket nyújtották. Ezt nevezem én hétköznapi mennyországnak, melyet nem várni, hanem élni kell. Isten áldja meg nagylelkűségüket, vigyázza lépteiket és lelki békességüket!

Sajgó Balázs, a Gyulafehérvári Caritas lelki igazgatója


SZENTMISÉK SORRENDJE 2020. NOVEMBER 29–DECEMBER 6. KÖZÖTT
miserend
Kérem ossza meg ismerőseivel: