Szent István Templom és Plébánia

Hirdetések és miserend

December 3.

 Hétfőtől megkezdődnek a RÓRÁTÉ szentmisék hétfőtől péntekig reggel 6:00 órától. Ebben a templomban szombaton nincs roráté szentmise. A roráté szentmisék alkalmával gyónási lehetőség lesz egészen karácsonyig. Kiemeljük, hogy minden szerdán gyermekrorátét végzünk, ahová szeretettel várjuk a gyerekeket.

 Jövő héten az elsőáldozók a családoknál lesznek hittanórán, ugyanakkor kedden és szerdán a hittanórák és a bérmálási felkészítő elmarad.

 A Szent Miklós egyházközség búcsúja, szerdán, december 6-án lesz. De. 11:00 órától a templom orgonájának felszentelése, majd a búcsús szentmise következik, amely ünnepélyes körmenettel zárul. Ünnepi szónok: Msgr. Potyó Ferenc általános helynök. Innen a keresztalja 10 órakor indul.

 Pénteken, december 8-án Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe. Kötelező ünnep. Az ünnepi szentmise hajnali 6 órakor lesz. Ezen a napon nincs irodai szolgálat.

 December 9-én, szombaton, az esti szentmise előtt adventi gyertyagyújtás lesz itt a templomban, azaz ünnepélyesen meggyújtjuk a második adventi gyertyát.

 Szeretettek hívjuk a híveket minden vasárnap este 19:15-től a főtéri parkba, adventi gyertyagyújtásra.

 Bíztatjuk híveinket, hogy lehetőségük szerint támogassák az EGYÜTT, EGYMÁSÉRT, SZENTMIKLÓSIAKÉRT programot. Adományaikat december 16-ig fogadják a BB Marketben, a Kordiál üzletben és a Sláger Centerben.

 A KALOT Egyesület együttműködve a Szent István Plébániával szövőtanfolyamot indít Gyergyószentmiklóson. A 6 alkalmas, összesen 12 órás képzés során a résztvevők elsajátíthatják a kártyás és szádfás szövést, a nyüstbogozást, a bordakészítést, a szövőszék kezelését, a szőttes kötésrajzának olvasása és tervezése alapján az önálló felvetést.
A képzés egy bemutató, ingyenes foglalkozással kezdődik. Ezen az oktató részletesen bemutatja a képzés során tanított technikákat és vázolják azokat a követelményeket, amelyet a tanfolyam résztvevőinek teljesíteniük kell, ahhoz, hogy elsajátíthassák a képzési anyagot. A bemutató foglalkozás alapján az érdeklődők eldönthetik, hogy részt szeretnének-e venni a képzésen.
A bemutató találkozás időpontja: 2017. december 11
A képzések havonta egy alkalommal, hétfőn 17-19 óra között lesznek.
Érdeklődni és jelentkezni a 0758840279-es telefonszámon vagy az iroda@kalot.ro e-mail címen lehet hétköznap délelőtt 8-12 óra között. Érdeklődni lehet a plébánián is.

 Naptárok kaphatóak a plébánián és a sekrestyében.


Miserend december 3–10.:

miserend_sztistvan

Kérem ossza meg ismerőseivel: