Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Március 25.

HIRDETÉSEK 2019. MÁRCIUS 25–31. KÖZÖTT

Keresztúti ájtatosságot tartunk: hétfőn, szerdán és pénteken az esti szentmise előtt 17:15 órától.

 A pápalátogatással kapcsolatban jelezzük, hogy csoportos regisztrációkor csak a csoportvezető adatai és külön beleegyezése szükséges, ez az újabb rendelkezés. SEM NYILATKOZAT, sem EGYÉB ADAT a résztvevőkről nem kell! Határidő március 30.

• Szentatyánk, Ferenc pápa buzdít, hogy folytassuk a 24 órát az Úrnak elnevezésű kezdeményezést, amely március 29–30. között kell megszervezni. Ebből az alkalomból a templomunkban szentségimádást szervezünk március 29-én, pénteken 13:00-17:15 között, majd keresztúti ájtatosságot végzünk. A szentmise után KATEKÉZIST tartunk Nagycsütörtökről és Nagypéntekről a plébánián, vagy a templomban. Várjuk szeretettel a kedves híveket.
Szombaton este folytatódik a katekézis Nagyszombatról és a pápalátogatásról.
Az egyháztanácsosokat szombaton du. 3 órára hívjuk lelki programra, mely a katekézissel, illetve vacsorával zárul.

 A HIVATÁS ÉVÉBEN arra hívjuk meg híveinket, hogy imáikkal támogassák azokat, akik a papi és szerzetesi hivatást vállalták. Szükségük van az imára, hogy hivatásukban megerősödjenek és kitartsanak.
Tervünk az, hogy minden pap és szerzetes mögött álljon egy imádkozó személy. Aki vállalja, hogy egy papért, vagy szerzetesért minden nap imádkozik kap egy keresztnevet vagy bérmanevet, akiért naponta elvégez egy Miatyánkot és egy rövid fohászt. Kérjük, jelentkezzenek a plébánián a név, postacím, e-mail cím és telefonszám megadásával. Köszönjük a szolgálatot!

 A Hargita megyei Vállalkozó Szövetségek és a Hargita megyei Mozgássérültek Szervezete meghívja Böjte Csaba és a Nemadomfel együttes koncertjére kedden, március 26-ára a 18 órától kezdődő szentmisére, melyet Böjte Csaba ferences testvér végez a Szent István-templomban. Az esemény a jótékonyság jegyében zajlik, a rendezvény teljes bevételét az épülő Összefogás háza Rehabilitációs Központ munkálataira fordítják.

 Jövő vasárnaptól elkezdődik a nyári időszámítás, az órákat szombaton éjjel egy órával előbbre vesszük. Hétfőtől az esti szentmisék 7 órától lesznek.

 Sajnálatos hír, hogy a Szent István plébánia kántora, Király Sándor beteg, Székelyudvarhelyen már megműtötték, de magyarországi műtétet javasoltak, mely 1 millió forinttól kezdődik. Ezért az összefogás nevében a jövő vasárnap gyűjtést szervezünk. Kérjük, aki teheti, adományával járuljon hozzá ehhez. Előre is köszönjük!

 Április 4-én, csütörtökön 17:00 órától egyházközségünk lelkiségi mozgalmak, rózsafüzér csoportok, kis közösségek vezetőit, vagy képviselőit hívjuk a plébániára egy közös programra. Találkozásunk célja, hogy közösen keresni, tervezni azt, amit tennünk kell a pápalátogatás előkészítése érdekében.

 Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születésnapjukat, névnapjukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.

• Keresztény sajtót, illetve a következő könyveket lehet vásárolnia sekrestyében, vagy a plébánián: Imádkozzunk hivatásokért – 10 lej, Nagyböjti gondolatok –4 lej.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. MÁRCIUS 25–31. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: