Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Március 2.

HIRDETÉSEK 2020. MÁRCIUS 2–8. KÖZÖTT

E nagyböjtben egy különösebb böjtre és imára hívjuk meg a kedves híveinket. A cél: egyházközségünk híveinek lelki megújulása, fejlődése. Nagyböjt minden napjára kérünk valakit, aki egész napi böjtöt vállal, csak vizet és kenyeret fogyaszt, vagy csak vizet. Aki ebbe be akar kapcsolódni, jelentkezzen személyesen, telefonon, vagy e-mailen a főesperes úrnál vagy az irodában. Imaajánlatot is adunk/küldünk.

 Biztatjuk a híveket, hogy akik az Eucharisztikus Kongresszuson szeretnének részt venni, és a kedvezményes feltételeket szeretnék igénybe venni, mielőbb jelentkezzenek az irodában, mert regisztrálnunk kell és a határidő közel van! Három csoport alakult, egyik csoport a teljes héten részt vevők, a második, akik csak az elsőáldozásra és az első napokra mennek, és a harmadik csoport csütörtöktől vasárnapig marad.

 Keresztutat végzünk minden hétfőn, szerdán és pénteken 17:15 órától.

 Első pénteken, március 6-án meglátogatjuk a betegeket, időseket.

 Nagyböjtben elkezdjük a Szentségimádás iskoláját. Minden csütörtökön 5 órakor a plébánia hittantermében találkozunk. Innen megyünk majd a templomba. Kérjük, nemcsak a Szentségimádás vezetőket, hanem mindenkit aki az Oltáriszentségben jelenlevő Jézust szereti, és hozzá közelebb akar kerülni.

 Vasárnap, március 8-án az esti mise után Szentségimádás iskoláját folytatjuk, utána a 10 órás szentmiséig Szentségimádás folytatódik.

 Egyháztanácsosok számára lelki napot szervezünk szombaton, március 7-én, reggel 9–13 óra közt Eucharisztikus közösség tegnap, ma és holnap témával. Kérjük jelentkezzenek akik részt tudnak venni.

 A Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban hétfőn, március 2-án 18 órától mutatják be Immaculée Ilibagiza Megmaradtam hírmondónak című könyvét, amely az írónő saját tanúságtétele. A könyvet Mészáros Domokos atya, magyarországi domonkos rendi szerzetes ismerteti.

 Az Arbor Szövetség és a Szent István plébánia a „Védd, amíg van” előadássorozat keretén belül szeretettel hív mindenkit Dr. Ana Maria Pretorian – kardiológus főorvos – „A szív és érrendszeri betegségek megelőzése” című előadására, amely magyar nyelven lesz. Helyszín: A Szent István plébánia nagyterme. Időpont: 2020. március 05., csütörtök este 7 óra.

 Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születésnapjukat, névnapjukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2020. MÁRCIUS 2–8. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: