Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Május 24.

HIRDETÉSEK 2020. MÁJUS 24–31. KÖZÖTT

A szentmisék végzésének helye a héten a következőképpen alakul:

– A templomban minden reggel, és hétfő, szerda este 18,00 órától, vasárnap 12,00 órától. A többi szentmisék szabadtérben, a plébánia udvarban lesznek bemutatva. A templomban végzendő programokban 16 személy vehet részt, a többiek a kerítésében tudnak bekapcsolódni. A résztvevők számára kötelező a védőmaszk viselése és az előírt 2 méteres távolság betartása.

 A szentáldozás csak a kézbe történhet. A gyermekek és az áldást kérők esetében mellőzzük a homlokra történő keresztrajzolást.

 A perselyezést a szentmise végén végezzük, erre a célra kitett kosarakba tehetik az adományokat.

 A személyes gyónás a gyóntatószéken kívül történik. A gyóntató és a gyónó is használjon védőmaszkot, és ne egymás felé fordulva beszéljenek egymással.

 A keresztelés és az esketés történhet a templomban, de a résztvevők száma max. 16 személy.

 A temetések végzésénél 16 személy lehet bent a ravatalozóban, de a ravatalozó előtti téren védőmaszkot viselve és a szükséges távolságot betartva mások is részt vehetnek.

• Az irodai szolgálat programja 9–16 óra között lesz. Kérjük a híveket, hogy az irodába belépéskor is viseljenek maszkot, és tartsák meg egymás között a szükséges távolságot.

• Májusi ájtatosságot végzünk, naponta 17.45 órától tartjuk.

• Kedden Szt. Antal kilenced imádságnak a hetedik része következik.

• Azok, akik jövedelmi adójuk 2-3,5%-át fel szeretnék ajánlani a Plébánia javára, továbbra is megtehetik. Kérjük, hogy mindkét nyomtatványt töltsék ki a személyes adatokkal és írják alá. Dátum nem szükséges. A nyomtatványok a szentmisék végén elvihetők és a hét folyamán kaphatók az irodában is, a leadási határidőt meghosszabbították június végéig. Kérjük, aki teheti, támogassa ezúton is az egyházközösséget!

• Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születésnapjukat, névnapjukat, vagy valamilyen évfordulót ünnepelnek. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


SZENTMISÉK SORRENDJE

2020. MÁJUS 24–31. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: