Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Június 8.

HIRDETÉSEK 2020. JÚNIUS 7–13. KÖZÖTT

Az esti szentmisék kezdési időpontja 7 óra!

 A Jézus szíve tisztelet ájtatossága hétfőn, június 8-án 18.45 órától lesz.

Hétfőn, június 8-án az esti szentmise után szentségimádás lesz, amelyet este 10 órától szentmisével zárunk.

Hétfőn, június 8-án állami ünnep miatt, valamint csütörtökön, június 11-én, Úrnapján nem lesz irodai szolgálat.

Kedden, június 9-én Szt. Antal kilenced imádságnak a kilencedik, utolsó keddje következik.

Csütörtökön, június 11-én Úrnapja, kötelező ünnep. A szentmisék sorrendje: reggel 7.30, 10.30 és este 19.00 óra. Az esti szentmise végén körmenet lesz, a város központjában, a megfelelő járványügyi szabályok betartásával. Az ünnep szebbé tételéhez, kérjük az elsőáldozásra készülő gyerekeket, hogy székely ruhába öltözve jöjjenek virágot hinteni, hozzanak virágszirmokat magukkal és a szentmise előtt, fél hétre jöjjenek a plébánia udvarára.

Idén 6-ik alkalommal szerveznek világszerte szentségimádást Úrnapja alkalmából, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk következő állomásaként. Templomunkban, csütörtökön, június 11-én CSENDES szentségimádás lesz reggel 8-tól este 18.45 óráig. Kérjük, akik csendes szentségimádási órát vállalnak ezen a napon, jelezzék a szentmisék végén az erre a célra készített beosztásban, vagy jövő héten az irodában. Hívunk, kérünk mindenkit, hogy akár személyes részvétellel, akár a jelen helyzetre való tekintettel otthonról valamely élőben közvetített szentségimádásban, rózsafüzér imával, szentírásolvasással kapcsolódjunk ehhez a világméretű eseményhez!
Kérjük a híveket, hogy az irodába belépéskor is viseljenek maszkot, és tartsák meg egymás között a szükséges távolságot.

• Azok, akik jövedelmi adójuk 2-3,5%-át fel szeretnék ajánlani a Plébánia javára, továbbra is megtehetik. Kérjük, hogy mindkét nyomtatványt töltsék ki a személyes adatokkal és írják alá. Dátum nem szükséges. A nyomtatványok a szentmisék végén elvihetők és a hét folyamán kaphatók az irodában is, a leadási határidőt meghosszabbították június végéig. Kérjük, aki teheti, támogassa ezúton is az egyházközösséget!

Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születésnapjukat, névnapjukat, vagy valamilyen évfordulót ünnepelnek. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.

Újra kapható a Vasárnap újság és a Keresztény szó folyóirat, áruk nem változott!


SZENTMISÉK SORRENDJE

2020. JÚNIUS 8–14. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: