Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Május 7.

SZENTMISÉK SORRENDJE 2018. MÁJUS 7 – 13. KÖZÖTT ÉS A HIRDETÉSEK

Májusban minden nap az esti szentmise előtt, 18:45 órától májusi ájtatosságot végzünk.

 Szent Antal nagy kilencedet (4) – kedden az esti szentmise után végezzük.

 Szintén kedden, a szentmise után szentségimádás lesz, amelyet a 22 órától tartandó szentmisével zárunk.

 Csütörtökön, május 10-én Ádozócsütörtök, Urunk mennybemenetelének ünnepe. Szentmisék sorendje: reggel 7:30, 10:30 és este 19:00 óra. Nincs irodai szolgálat.

 A bérmaszülők találkozóját május 16-án, szerdán este 8 órától tartjuk.

 Szombaton, május 12-én a Domokos Pál Péter Vándor Gyermekkórus Találkozóra kerül sor gyergyószentmiklósi Szent Miklós templomban. A Gyergyói-medence gyermekkórusainak találkozója de. 10:00 órától kezdődik a templomban.

 Ferences ösvény címmel programot szerveznek, főként fiatalok számára, május 11–13-án Szárhegyen. További információk a hirdetőtáblán olvashatók.

 A ferences rendtartomány országszerte zarándoklatot szervez Szent Antal ereklyéivel. Az ereklye május 24-én du. 16–20:30 óra között lesz a Csíksomlyói kegytemplomban.

 A Belső Iránytű következő előadása május 11-én, pénteken 19 órától lesz a Szent István plébánia nagytermében. Előadó: Sisak Imola klinikai főpszichológus, pszichoterapeuta.
Téma: A szégyen megannyi arca – Útvesztők és kiutak! Mindenkit szeretettel várunk!

 Pünkösdi búcsúra az idén is zarándoklatot szervezünk. Arra kérjük, hogy iratkozzanak a plébánia irodáján. Az utazás költsége 17 lej. Indulás a templomból reggel 7 órakor.

 Május 23. az utolsó határidő, amikor még rendelkezhetnek jövedelmi adójuk 2%-ról. Azok, akik még nem éltek a lehetőséggel, kérjük, ajánlják fel akár az egyházközösségünk részére, vagy a szeretet konyha részére. Előre is köszönjük.

 A 25 éves ezüst, valamint az 50 éves aranylakodalmasokat az idén a Szent Miklós templomban június 3-án a 10:30 órás szentmise keretében köszöntjük. Kérjük előre iratkozzanak fel.

 A 60 éves kortárstalálkozó az idén június 16-án, lesz megszervezve. A hálaadó szentmise 12 órától lesz a Szent Miklós templomban.

 Keresztény sajtó kapható a sekrestyében.

 Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születés, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2018. MÁJUS 7–13. KÖZÖTT:

szt_miklos miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: