Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Október 14.

HIRDETÉSEK 2018. OKTÓBER 15-21. KÖZÖTT

Hétfőn, október 15-én de. 10 órától a papi rekollekció alkalmával szentmise lesz.

 Október hónapban Rózsafüzér ájtatosságot tartunk minden este 17:30 órától. Arra kérjük a társulatokat, lelkiségek vezetőit, hogy vezessék az imádságot.

 A felnőtt bérmálkozó csoport első találkozóját október 17-én, szerdán este 7 órakor tartjuk a plébánián. A találkozón még lehet jelentkezni a csoportba.

 A Szent Erzsébet idősek otthona Rózsafüzér társulatok találkozóját szervezik október 19-én, pénteken du. 2 órától. Meghívják a Gyergyószentmiklós-i Rózsafüzér társulatok tagjait, hogy az otthon lakóival és a rózsafüzér társulat tagjaival együtt imádkozzák a rózsafüzért. Szeretettel várnak mindenkit.

 Bérmálkozok, szüleit várjuk megbeszélésre október 21-én, vasárnap este 7 órára a plébániára.

 Október 23-án, kedden egyháztanácsi ülés lesz este 7 órától.

 Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, október 23-án, kedden megemlékezést tartunk 17 órától Gyergyószentmiklóson a főtéri pergolánál, majd közösen átmegyünk a római katolikus temetőbe tiszteletünket leróni az ‘56-os emlékműnél. A Szent Miklós római katolikus templomban 18 órától kezdődő ünnepi szentmisét ugyancsak a hősök emlékének ajánlják.

 Az Arbor szövetség és a Szent István plébánia “Védjük, amíg van” előadássorozat keretén belül szeretettel hív mindenkit Dr. Benedek Csaba „Mozgásszervi betegségek ortopédiai szemmel” című előadására.
Helyszín: A Szent István plébánia nagyterme.
Időpont: 2018. október 18., csütörtök este 7 óra.

 Keresztény sajtó kapható a sekrestyében.

 Szeretettel meghívunk lelkigyakorlatos programra, akik érintve vannak, vagy érdeklődnek a szenvedélybetegséggel kapcsolatban, október 25., csütörtök 18 órától–október 28., vasárnap 13 óráig tartó programra, melyet Székelyudvarhelyen a Szent Pió Lelkigyakorlatos Házban (Dózsa György utca 15. szám) tartanak. A programot a Gyulafehérvári Caritas Ki-Út és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat szervezi. Érdeklődni és jelentkezni Pálfi Orsolyánál, a Caritas munkatársánál lehet a 0733-773 577-es telefonszámon vagy az orsolya.marton@caritas-ab.ro email címen október 22. déli 12 óráig.

 Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2018. OKTÓBER 15-21. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: