Szerdától teljes kijárási tilalmat vezetnek be Romániában

A hadsereg is támogatni fogja a rendfenntartó erőket


K. Iohannis: Újabb korlátozó intézkedések következnek, ami eddig javaslat volt, kötelezővé válik

A koronavírus-járvány fékezését célzó újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be kedden Klaus Iohannis államfő, hangsúlyozva, hogy ami eddig ajánlott volt, ezután kötelezővé válik.

“Megállapodtunk abban, hogy további intézkedésekre van szükség a fertőzés terjedésének fékezése, lassítása érdekében. Így új korlátozások kerülnek bevezetésre abban az értelemben, hogy az, ami eddig javaslat volt, most kötelezővé válik” – mondta az államfő a Ludovic Orban miniszterelnökkel, Marcel Vela belügyminiszterrel, Nicolae Ciucă védelmi miniszterrel és Victor Costache egészségügyi miniszterrel folytatott egyeztetést követően.

Iohannis közölte: az embereknek továbbra is lehetőségük lesz elmenni a munkahelyükre és bevásárolni a legszükségesebbeket.

A hatósági vagy otthoni karanténban lévő személyek számára elektronikus felügyeleti rendszert készítenek elő, hogy a korlátozó intézkedéseket mindenki maradéktalanul betartsa.

Arról is döntöttek, hogy a hadsereg személyzete fogja segíteni a rendfenntartó erők, vagyis a rendőrség és a csendőrség munkáját.

Az elnök emlékeztetett, hogy a 65 év fölötti nemzedék a legveszélyeztetettebb, ezért számukra külön korlátozásokat vezetnek be. ‘Saját érdekükben gyakorlatilag állandóan otthon kell tartózkodniuk’ – mondta Iohannis.

Az új rendelkezések ismét katonai rendelet formájában fognak megjelenni a nap végén, és szerdától lesznek érvényesek.


A hadsereg támogatni fogja a rendfenntartó erőket, hogy érvényt szerezzenek a koronavírus-járvány terjedésének fékezését célzó korlátozó intézkedéseknek – közölte kedden Klaus Iohannis államfő a koronavírus-járvány kezeléséről tartott megbeszélést követően.

“Abban állapodtunk meg, hogy a hadsereget is segítségül hívjuk a helyzet jobb kezelése érdekében. A katonaság személyzettel támogatja a csendőrséget és rendőrséget” – mondta az államfő, hozzátéve: kedden újabb katonai rendelet várható, amely szerdától lép érvénybe.

A megbeszélésen részt vett többek között Ludovic Orban miniszterelnök, Marcel Vela belügyminiszter, Nicolae Ciucă védelmi miniszter és Victor Costache egészségügyi miniszter.


Elektronikus megfigyelést alkalmaznak az otthoni elkülönítésben és hatósági karanténban lévő személyek esetében – közölte kedden Klaus Iohannis államfő a koronavírus-járvány kezeléséről tartott megbeszélést követően.

Az államfő szerint erre azért van szükség, mert az elkülönítés szabályait ‘teljes mértékben’ be kell tartani. Hozzátette: kedden újabb katonai rendelet várható, amely szerdától lép érvénybe.

A megbeszélésen részt vett többek között Ludovic Orban miniszterelnök, Marcel Vela belügyminiszter, Nicolae Ciucă védelmi miniszter és Victor Costache egészségügyi miniszter.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: