Talajstabilizálást végeznek a Dózsa György és a Halász utcában

egyeztetes_utjavitas

Következő fázisához érkezett az útépítés

A közműbekötési munkálatok a vége felé tartanak, így az útalap kiképezésének következő fázisa kezdődhet el a Dózsa György és a Halász utcában. Ma annak a szakcégnek a képviselőivel mértük fel a terepet, amelyik talajstabilizáló géppel végzi el az útalap legmélyebb rétegén szükséges munkálatot. Ennek folyamán a jelenleg, már 50 cm-re mélyített felületen további 30 cm-re ássák fel a talajt és megfelelő kötőanyaggal keverve azonnal vissza is helyezik azt.

A munkálat lényege, hogy javítsa a talaj tulajdonságait a teherbírás növelése érdekében. Ez az eljárás alkalmas arra, hogy rövid időn belül folytatni lehessen az útalap további kiépítését, hosszú távú haszna pedig, hogy az így elkészült réteg mechanikai teljesítő képessége, fagyállósága, vízállósága jelentősen javul.

A kivitelező vállalásának értelmében a talajstabilizáló gép jövő pénteken, augusztus 14-én dolgozik az említett két utcában. A munkálat tartóssága érdekében arra kérjük a lakosokat, hogy járműveikkel ne hajtsanak rá a kezelt talajra. Az útépítés következő fázisában törtkő-réteg kerül az útalapba, majd az útszegély lerakása után történhet az aszfaltozás.


Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel:
fb-share-icon0