Találkozzunk a marosvásárhelyi Postaréten március 10-én!

Mutassuk fel az autonómia iránti akaratunkat!

    A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére március 10-én negyedik alkalommal gyűlünk össze Marosvásárhelyen, a Postaréten, a Székely Szabadság Napján, hogy emlékezünk és jogainkat követeljük. Emlékezzünk a székely vértanúk áldozatára, akik a nemzeti önrendelkezésért adták életüket, követeljük az autonómiát, hiszen a ma élő székelyek számára ez a nap az összetartozás, a tudatos, közös fellépés napja is, a nemzeti önrendelkezés, az autonómia jegyében.

    A szervezők nevében kijelentjük: a polgármesteri hivatal sajtónyilatkozatban közölt tiltása törvényszegő, a rendezvény az eredeti forgatókönyv szerint zajlik. Március 10-én, 16.00 órakor a megemlékezés koszorúzással kezdődik a Székely Vértanúk emlékművénél. A beszédek után ismertetjük a kormánynak címzett kiáltványt. A Postarét és prefektúra közötti útvonalon, félpályás útlezárás biztosítja a békés felvonulást – erről a csendőrség és a forgalmi rendőrség helyi vezetői a polgármesteri nyilatkozat után is biztosítottak. A prefektúrán átadjuk a tiltakozó kiáltványt, 19.00 órakor a tömegrendezvényt bezárjuk. A Kultúrpalota nagytermében ezután ünnepélyes keretek között adjuk át a Gábor Áron-díjat.

    Arra kérünk és biztatunk mindenkit, vegyen részt és békésen, méltósággal, a törvényes rend betartásával, de határozottan követeljük szabadságunk törvényes garanciáit. Itt Székelyföldön a szabadság most azt jelenti, hogy jogunk és lehetőségünk van tiltakozni a készülő, jogsértő közigazgatási reform ellen, követelni az autonómia törvény általi szavatolását, jogunk és lehetőségünk közösen cselekedni ennek érdekében.

    Találkozzunk a marosvásárhelyi Postaréten március 10-én 16.00 órai kezdettel sorra kerülő rendezvényen.

Marosvásárhely-Sepsiszentgyörgy, 2017. március 9.

Kérem ossza meg ismerőseivel: