Támogatás azoknak, akik munka nélkül maradtak

Alapélelmiszer-csomagokkal segítenek a rászorulóknak

Fontos témában döntött a képviselő-testület: egy olyan támogatási rendszer kialakításáról határoztak, amely a város költségvetéséből nyújt támogatást azon családok számára, ahol az egy főre eső jövedelem nem éri el az 500 lejt.

Nagy Zoltán polgármester kiemelte: csak azok a személyek részesülhetnek az alapélelmiszer-csomagokból álló támogatásban, akik a koronavírus járvány által előidézett szükségállapot előtt munkahellyel rendelkeztek.

„A célcsoportot tehát azon személyek jelentik, akik emiatt vagy munka nélkül maradtak vagy emiatt munkanélküli segélyre lettek jogosítva. A lényeg, hogy a megélhetés ne legyen korlátozva ebben a nehéz időszakban” – fogalmazott a városvezető.

A támogatást kéthetes ciklusonként biztosítjuk, annak függvényében, hogy hány személy található az adott családban.

A folyamatot a polgármesteri hivatal szociális igazgatósága koordinálja, a támogatást pedig április 27-től, hétfőtől lehet igényelni a 0730-710.950-es telefonszámon. Az igényléshez szükséges kitölteni egy típuskérést, amennyiben pedig erre nincs lehetőség, akkor kézzel is meg lehet írni, majd lefényképezni, és úgy továbbítani. A kérés mellé a család összetételét igazoló iratokat (személyazonossági igazolványok, keresztlevelek), valamint a jövedelmet igazoló dokumentumokat szükséges csatolni.

NAGYON FONTOS kitölteni, hogy melyik cégnél szűnt meg a munkaviszonya, illetve ki az a személy az adott cégnél, akivel a szociális igazgatóság munkatársai felvehetik a kapcsolatot.

A kérés letölthető innen: https://bit.ly/2VzBZE3

A kérést, valamint a szükséges dokumentumokat a szocialisiroda@gyergyoszentmiklos.ro e-mail címre kell küldeni.

Fontos tudni, hogy a támogatás csak a sürgősségi állapot idején érvényes.

Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: