Tătaru: Még mindig növekedőben van a koronavírus-fertőzések száma

A tetőzés 10-12 ezer esetnél lesz

Még mindig növekedőben van a koronavírus-fertőzések száma Romániában, azonban ‘ez a növekedés lassú’, és a Suceava megyeihez hasonló gócok is ‘kezdenek megszűnni’, jelentette ki vasárnap Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

‘Míg a múlt hét elején 50 új esetünk volt naponta, pénteken csak 20 volt’ – mondta el Nelu Tătaru az Antena 3 csatornán.

Hangsúlyozta, hogy lakhelyi elszigetelés révén a betegség nagyon kis gócokban, családokon belül terjedt csak, és elmaradt a gyors terjedés a helyi közösségekben.

A tetőzés 10-12 ezer esetnél lesz, mondta a miniszter. Rámutatott, hogy van egy fokozatos, de nem exponenciális növekedés, ami reményeik szerint 7-10 nap múlva megáll, ott tetőzik, és onnan lassan csökkenni kezd majd az új esetek száma.

‘Az elszigetelődés be nem tartása növelheti az esetek számának összességét, elérhetjük a 15 ezret is, sőt, ennél többet is. Az utóbbi napokat figyelembe véve azonban reménykedem, hogy megmarad az eddigi tendencia, és nem lesz egy hirtelen növekedés’ – magyarázta a miniszter.

Tătaru megköszönte ugyanakkor a lakosságnak, hogy megértette, mennyire fontos a húsvét idején is betartani a társadalmi távolságtartásra vonatkozó rendelkezést.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: