Teatrul Andrei Mureșanu Színház: Lúdas Matyi – Mateiaș Gâscarul

Február 22-én, szerdán 12.00 órától a Figuránál kerül bemutatásra a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház Ludas Matyi című mesejátéka. A Fazekas Mihály műve alapján készült produkciót Mirela Bucur rendezésében tekintheti meg a közönség.

ludas_matyi_romanLényeges, hogy ebben a multikulturális közösségben a magyar népmesekincset megismertetni a román gyerekekkel, eképpen hozzájaárulva egymás kultúrájának megismeréséhez, és egy kiegyesúlyozott párbeszéd lehetőségének megtermetéséhez.

Mirela Bucur rendezőnő úgy véli, hogy az általa rendezett Ion Creangă mesék alapján készült trilógia („A kecske és a három gida”, „Apó lánya, anyó lánya”, illetve a „Két arany”) után, melyeket az elmúlt 17 év során teltházzal játszott a színház román és magyar anyanyelvű gyerekek számára egyaránt, szükségszerű, hogy egy magyar folklórból származó mesét is színapdra állítson. „remélem, hogy ez az előadás a román és magyar gyerekek körében ugyanolyan sikernek fog örvendeni, mint az előző produkciók.” (Mirela Bucur)

Az előadás díszlet- és jelmeztervezője: Máron Erika, koreográfiáját Magyar Csaba és Bajkó László jegyzi. Játsszák: Liviu Popa, Marius Popa, Camelia Paraschiv, Sergiu Aliuș, Mona Codreanu, Costi Apostol, Daniel Rizea, Nae Croitor és Pakucs Sonia.

Kérem ossza meg ismerőseivel: