További megyékben korlátozzák a teraszok és szórakozóhelyek nyitva tartását

A rendelkezés augusztus 31-éig érvényes

Bővítette az országos vészhelyzeti bizottság azoknak a megyéknek a listáját, amelyekben korlátozzák a teraszok és más szabadtéri szórakozóhelyek, valamint a szerencsejáték-termek nyitva tartását.

A testület határozata értelmében Argeş, Brassó, Brăila, Bihar, Buzău, Konstanca, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galac, Gorj, Vaslui, Vrancea megyében és Bukarestben a teraszok, szabadtéri klubok, bárok stb. nem nyithatnak ki 6 óránál korábban, legkésőbb 23 órakor vehetik fel az utolsó rendelést és éjfélkor zárniuk kell. Ugyanez a szabály vonatkozik a szerencsejáték-termekre is.

A rendelkezés augusztus 31-éig érvényes.


Mihelyt a járványügyi helyzet javul, a kormány azonnal engedélyezni fogja a vendéglők megnyitását – jelentette ki Ludovic Orban kormányfő kedden, nyomatékosítva, hogy nem ‘rosszakaratról’ van szó, de ilyen helyzetben választani kell ‘az emberek egészsége és bizonyos vállalkozások által meghozandó áldozatok között’.

‘Hozzávetőleg rövid idő alatt engedélyeztük a szállodák, a gyógyturizmus újranyitását, a teraszok megnyitását. A vendéglátóiparban egyetlen szolgáltatást nem nyitottunk újra: a beltéri kiszolgálást vendéglőkben. Mihelyt javul a járványügyi helyzet, azonnal meghozzuk a döntést ezek újranyitásáról is’ – fejtette ki a miniszterelnök.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: