Még több térfigyelő kamera kihelyezését tervezik Gyergyószentmiklóson

A város 10 különböző pontján 23 térfigyelő kamerát szerelnek fel


További térfigyelő kamerák kihelyezését tervezzük!

Gyergyószentmiklós közbiztonságának erősítése érdekében további térfigyelő kamerák kihelyezését tervezzük: az ehhez elengedhetetlen közbeszerzési eljárás már lejárt, így megvan az a cég, amely elkezdheti a biztonsági eszközök beszállítását.

 A város 10 különböző pontján helyezzük majd el azt a 23 térfigyelő kamerát, amelyet egy hónapon belül szállít le a közbeszerzést megnyerő cég. A helyszíneket illetően, Nagy Zoltán polgármester rámutatott, a város azon pontjain lesznek az új biztonsági eszközök, amelyeket – a rendőrséggel folytatott egyeztetések következtében – közbiztonsági szempontból fontosabbnak ítéltek.

• A Csiky-kert környékén, a roma-iskola területén, a Rákóczi Ferenc utca múzeum előtti részén, és a bevásárlóközpontnál is lesz térfigyelő kamera. A közterek megfigyelését is fontosnak tartjuk, ezért ugyanígy a városközpontban, a Virág negyedi parknál, valamint a Virág és Bucsin negyed közötti körforgalomnál is helyezünk el kamerát.

 „Az a rendszer, amelyet korábban kiépítettünk, lehetővé teszi, hogy rá tudjuk csatlakoztatni az új kamerákat” – fogalmazott a polgármester, megjegyezve, a kamerák felvételei 24 órából ugyanennyit állnak megfigyelés alatt a helyi rendőrségnél.

 Rámutatott, a meglévő rendszer már több esetben is segítséget nyújtott; legutóbb a kórházban történt incidens kapcsán használta a felvételeket a rendőrség.


Gyergyószentmiklós Önkormányzata
Kérem ossza meg ismerőseivel: