Továbbra is meleg idő várható

Csapadék augusztus 5-e után esedékes

Tovább melegedik az idő a következő két hétben, csapadékra augusztus 5-e után lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) augusztus 3-a és augusztus 16-a közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.

Erdélyben a jelzett időszak első napjaiban felmelegedés várható, a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 28 és 31 Celsius-fok között várhatók, éjszaka 11-16 fokig süllyed a hőmérő higanyszála. A második héten nappal 27-30, éjszaka 13-15 Celsius-fok valószínű. Eső leginkább augusztus 5-e körül, illetve 7-e után fordulhat elő.

A Bánságban és a Körösök vidékén eleinte nagyon meleg lesz, a hőmérséklet csúcsértéke 32 Celsius-fok körül valószínű. Augusztus 5-én mintegy 5-6 fokot hűl az idő, majd a jelzett periódus végéig naponta egyre melegebb lesz, a maximumok ismét elérik a 28-32 fokot. Az éjszakák enyhék lesznek, a hőmérséklet nem csökken 16 Celsius-fok alá. Eső minden nap lehet, de ennek nagyobb a valószínűsége augusztus 5-e körül és 8-a után.

Máramarosban augusztus 4-ére napközben 31 Celsius-fokra melegedik a levegő hőmérséklete, majd 2-3 fokos visszaesés következik, aztán ismét felmelegedés lesz, augusztus 7-én akár 32 fokot is mérhetnek, majd 28 Celsius-fok köré áll be a nappali maximum. Az éjszakai hőmérsékletek hasonlóan alakulnak, a mostani 12 fokos minimumról 17-re nőnek, majd 15 Celsius-fok körül stabilizálódnak.

Hegyvidéken nappal 18-22, éjszaka 10-14 Celsius-fok várható, csapadék bármikor előfordulhat.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: