Továbbra is vigyázzunk magunkra, egymásra!

A fegyelmezettség eddig segített

Több mint egy hónapja vannak érvényben a kijárási korlátozások Romániában, ennyi ideje, hogy nem találkozhatunk szeretteinkkel, barátainkkal, nem élhetjük megszokott életünket. A gyergyói ember mondhatni fegyelmezetten igazodott a helyzethez – a szabályok betartásával, felelősségteljes magatartással tesszük meg mindazt, ami rajtunk múlik, hogy a betegséget ne kapjuk el, és másokat se fertőzzünk meg. Nagyrészt bölcsességünknek, az egymásra figyelésnek köszönhetően jelenthetjük ki ma is, hogy egyetlen koronavírusos fertőzés sincs még Gyergyószentmiklóson és a környéken sem. A veszély kezdete óta a legtöbben maximálisan betartják az előírásokat, akkor is, ha időnként nehéznek érezzük ezeket.

Köszönöm mindannyiunknak.

A szociális ellátásban dolgozó személyeknek külön mondok köszönetet egész közösségünk nevében, ők ugyanis 14 napos ciklusokban a városban ugyan, de családjaiktól elkülönítetten élnek azért, hogy a gondozásukban lévő gyerekek és idősek egészségét megóvják.

Elismerés és hála illeti továbbá mindazokat, akik önkéntes munkával különböző módon segítenek másokon, azokat, akik a közösség javára indítanak kezdeményezéseket, azokat, akik munkájuk miatt nem maradhatnak otthon a kijárási korlátozás idején sem. Itt köszönöm meg közvetlen munkatársaimnak, hogy a mindennapi munkájuk mellett időt, energiát szánnak a különböző segítő akciók megszervezéséhez, sikerre viteléhez.

És igen, köszönet jár a biztonsági szervek munkatársainak. Ha nem lenne szigorú ellenőrzés, valószínű, hogy gyakoribbak lennének a szabályszegések, aminek jelen helyzetben végzetes következménye lenne.

Kedves gyergyószentmiklósiak! A korlátozások hamarosan enyhülni fognak, már csak pár hetet kell kibírnunk, viszont ez nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra visszaállhatunk megszokott életünkbe. Továbbra is arra kérek mindenkit, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt saját és mások egészsége érdekében. Tegyünk meg mindent azért, hogy a világjárvány terjedése elleni harcot a legkisebb veszteségekkel zárjuk, és a végén majd elmondhassuk: megérte oda figyelnünk egymásra, megérte betartani az előírásokat.

Adja Isten, hogy így legyen!

Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: