Újabb fertőzések a tanárok és diákok körében Hargita megyében

Több iskolában is felfüggesztették az oktatást

Felfüggesztették az oktatást szerdán egy székelyudvarhelyi iskola egyik osztályában és egy óvoda egyik csoportjában, miután kimutatták a koronavírus-fertőzést egy tanulónál és egy óvónőnél.

Adrian Pănescu, a Hargita megyei prefektúra szóvivője közölte: a székelyudvarhelyi Benedek Elek Tanítóképző egy végzős diákja kapta el a vírust, ezért az egész osztály 14 napig online oktatásra tért át. Ugyanakkor otthoni karanténba vonultak az illető osztályban tanító tanárok, illetve a tanuló más kontaktszemélyei.

Felfüggesztették az oktatást a Napsugár óvoda egyik csoportjában is, ahol az óvónőnek lett pozitív a koronavírustesztje.

Kedden hat más iskolában függesztették fel az oktatást, vagy tértek át digitális módszerre, miután több tanuló és tanár is megfertőződött az új koronavírussal.

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalban a korábban igazolt kettő mellé további három személynél mutatták ki a fertőzést, így összesen öt igazoltan pozitív eset van – mondta el Zörgő Noémi szóvivő.

A prefektusi hivatal statisztikája szerint, az elmúlt 24 órában a megyében rekordszámú, 42 új fertőzöttet regisztráltak.

Hargita megyében ez idáig összesen 1176 személy fertőződött meg koronavírussal, közülük 48 elhunyt.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: