Újabb szemétszedési akció a Békás-szorosban

Május 30-án a Gyergyószentmiklósi Turisztikai Iroda szervezésében újabb szemétszedési akcióra került sor  a Békás-szorosban.

A program támogatói: a Fogarassy Mihály Általános Iskola VII. A osztálya, Magyari Etelka tanárnő vezetésével, Békás-szoros-Nagyhagymás N.P., Gyilkostó Adventure Egyesület Gyergyószentmiklós, Békás- szorosért Egyesület Gyergyószentmiklós, Öko Alpin Turisztikai Egyesület Gyilkostó, Viridis KFT Gyilkostó, Hóvirág Panzió Borzont, Sándor Pékség Parajd, Gyergyószentmiklós önkormányzata.

A munka oroszlánrészét a gyerekek végezték el. Kis csoportokban dolgozva feltakarítottuk a Békás-szorosban vezető 12C jelzésű országutat és a háromkúti út felmeneti baloldalán egy nagyobb illegális szemétlerakás kb. felét, és így itt, egy helyben meg is telt 100 drb. zsák.

szemetszedesi_akcio1

A szorosban 33 és az Oltárkő lábánál a szemetesek körül további 17 zsák, így összesen 150 zsákot töltöttünk meg és még ami nem fért vagy nem kellett zsákba tenni. Ezt a tetemes mennyiséget ezen alkalommal Gyergyószentmiklós önkormányzata szállította el. Mostanra azt mondhatjuk, hogy az út két oldala rendben van, de viszont az erdők alatt és a sáncokban még rengeteg szemét van és ezek egy részének a kitakarítására még szervezünk hasonló megmozdulásokat. Folytatjuk…

Köszönet mindenkinek, aki direkt vagy indirekt módon részt vett a tevékenységekben.

Kérem ossza meg ismerőseivel: