Újra lehet igényelni a területalapú támogatásokat

NEM személyesen történik az ügyintézés!

Ismét lehet igényelni a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) keretében működő területalapú támogatásokat. Az igénylőnek rendelkeznie kell egy, az önkormányzat által kibocsátott igazolással, nagyon fontos azonban, hogy ez alkalommal NEM személyes ügyintézés által kezeli az irat kiállítását a polgármesteri hivatal.

A gördülékeny ügyintézés érdekében az ezért felelős kolléga minden érintettet felhív telefonon. Az ügynökségtől (APIA) kaptunk egy adatbázist, amely azon személyek névsorát, illetve elérhetőségét tartalmazza, akik a tavalyi évben, 2019-ben részesültek területalapú támogatásban. Az elkövetkező 1 hónapban igyekszünk mindenkit felhívni telefonon, annak érdekében pedig, hogy a folyamat követhető legyen, névsor szerint, ABC sorrendben történik mindez. Hogy épp melyik betűnél tartunk, azt az önkormányzat Facebook-oldalán, illetve a Gyergyó Tv képújságjában követhetik figyelemmel.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy meghosszabbítják-e az igénylés május 15-i határidejét, éppen ezért mi május 10-ét szabtuk meg. Arra kérjük az igénylőket, hogy amennyiben május 10-ig nem hívjuk fel telefonon, az utána következő napokban jelezzék igénylési szándékukat a polgármesteri hivatal titkárságának 0266-364.494-es telefonszámán.

FONTOS: akik tavaly nem részesültek támogatásban, értelemszerűen nem kell várják hívásunkat, mivel nem szerepelnek az adatbázisunkban. Kérjük, hogy ők is a titkárság fentebb említett telefonszámán jelezzék igénylési szándékunkat május 15-ig.

Az igazolás kibocsátását követően sem szükséges személyesen ellátogatni a hivatalba, mivel kollégánk az összes igazolást eljuttatja az ügynökséghez.

Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: