Útjavítási munkálatok Gyergyószentmiklóson

Elsőként a forgalmasabb útszakaszokon dolgoznak

A Kossuth Lajos utcában már tegnap (május 26., szerda – szerk. megj.) megkezdődtek az előkészítő munkálatok, ma pedig az aszfaltozásra is sor került.

Elsőként Gyergyószentmiklós forgalmasabb útszakaszain, majd a közutak mellett a lakónegyedek főbb útvonalain is végzünk javítási munkálatokat. Jó hír, hogy ha az időjárás is kedvező lesz, jövő hét elején lezajlik az idei évre tervezett teljes útjavítás.

A város aszfalttal burkolt útjainak gödörmentesítésére több mint 350 tonna meleg aszfaltot használunk fel, ami 4000 négyzetméternyi kimart felületre elegendő.

Ügyelünk arra, hogy a felmart szakaszok ne akadályozzák hosszabb ideig a közúti forgalmat, ezért az ütemezés szerint csak az aszfaltozás előtti napon folynak előkészítő munkálatok.

A gödrök körüli törmeléket összegyűjtjük és újrahasznosítjuk a nemrégiben vásárolt aszfaltkészítő géppel. Az így készült burkolatanyaggal olyan felületeken is fogunk tudni dolgozni, ahol nagy munkagépekkel ez már nem lehetséges. Egy kis úthenger és egy bitumenpermetező gép vásárlása is folyamatban van, hogy a „házi kátyúzás” minden munkafázisát el tudjuk végezni.

Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: