Útkarbantartási munkálatok saját gépekkel

parkolo_virag_n

Nem állunk meg: folytatjuk a kátyúzást, javítjuk a kövezett útjainkat!

Múlt héten láttunk hozzá a lakónegyedekben lévő aszfaltfelületek javításához, egyelőre azokon a szakaszokon, amelyeken járműforgalom is zajlik. A Virág negyed déli részén már végeztünk a karbantartó munkával: az útfelület kátyúzása mellett a 13-as tömbház melletti parkolóban és a parkoló előtti járdán is aszfalttal tömítettük a gödröket.

A napokban a Virág negyed északi részén folytatjuk a munkát, majd a Bucsin negyedben, ezt követően pedig a Forradalom negyedben végzünk kátyúzást. Egyelőre kihagyjuk azokat az útszakaszokat, ahol a vízhálózat-bővítés miatt még idén fel kell majd ásni az utakat. Miután megtörténik a vízhálózat korszerűsítése, természetesen ezeken a részeken is járhatóvá tesszük az útfelületeket.

Az eddigi évek útkarbantartási munkálataihoz képest most hatalmas előny, hogy a munkálatokat saját gépekkel végezzük. A tavasszal vásárolt aszfaltkészítő géppel a korábbi útjavítások során felszedett törmeléket hasznosítjuk újra, így jelentősen csökkentjük a karbantartási költségeket. Másik nagy előnye a saját aszfaltozónak, hogy kátyúzási munkálatokhoz szükség esetén bármikor működésbe helyezhetjük, nem kell végigjárjuk azokat a hosszadalmas, bürokratikus lépéseket, amelyeket egy külsős cég bevonása során kötelezően meg kell tennünk.

A kövezett útjaink karbantartásával is jó ütemben haladunk, jelenleg sorra töltjük fel törtkővel a nyár eleji árvíz által megrongált útszakaszokat. Saját gépeinkkel, a gréderrel és az úthengerrel elsőként a Vár utcát köveztük ki, aztán a Rákóczi Ferenc utca felső fele, a Szurokfőző utca, az Ady Endre utca felső szakasza, majd a Csiszér utca alsó része következett. A város kövezett utcáinak javítását is tovább folytatjuk.


Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel:
fb-share-icon0