Változékony, csapadékos időre számíthatunk a következő két hétben

Április 19-e és május 2-a közötti időszakra kiadott előrejelzés

Változékony, hőmérsékleti szempontból ingadozó, csapadékos időre számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 19-e és május 2-a közötti időszakra kiadott előrejelzéséből.

Erdélyben lassú felmelegedés kezdődik, április 22-én már átlagosan 16-17 Celsius-fokot mérhetünk a legmelegebb déli órákban. A hét végére kicsit lehűl a levegő, de 26-ára már ismét a sokévi átlagnak megfelelő hőmérséklet, 16-18 Celsius-fok lesz. Éjszaka plusz 3 fok körül lesz a minimális hőmérséklet, 25-én ennél hidegebb is lehet. Április végén, május elején éjszaka sem süllyed 5-7 Celsius-fok alá a hőmérők higanyszála. Helyi esők akármikor kialakulhatnak a következő két hétben, nagyobb mennyiségű csapadékra 27-én és 28-án, illetve május elején lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén a nappali hőmérsékleti értékek a mostani 12 fokról április 22-ére 17-20 fokra emelkednek. Ezt követően enyhén visszaeshet a hőmérséklet, de 26-ára ismét 18-21 fokra nő a nappali maximum. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek 4 és 7 fok között, április végén, május elején pedig 6-10 fok között lesznek, a leghidegebb 25-e körül várható. Az első héten villámlásoktól kísért helyi esők bárhol kialakulhatnak, nagyobb mennyiségű csapadék 27-én és 28-án, illetve május elején valószínű.

Máramarosban egyre melegebb lesz az idő, április 22-én már 16 Celsius-fokot mérhetünk a legmelegebb déli órákban. Ezt követően egy-két napra visszaesik a hőmérséklet, de 26-ára már ismét a sokévi átlagnak megfelelő 20 Celsius-fok lesz. Éjszaka 4-5 fok körül lesz a minimális hőmérséklet, 25-én azonban fagypont körüli értékek várhatók. Április végén, május elején éjszaka sem süllyed 6-8 Celsius-fok alá a hőmérők higanyszála. Helyi esők akármikor kialakulhatnak, jelentősebb mennyiségű csapadék 20-a és 23-a között, 27-én és 28-án, illetve május elején lehet.

A hegyvidéken április 26-áig viszonylag hideg lesz, nappal 4-7 Celsius-fokra lehet számítani, éjszaka fagypont alatti értékek lesznek, mínusz 4 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. A jelzett időszak vége felé felmelegedik az idő, nappal 10-12, éjszaka 2-4 Celsius-fok valószínű. Csapadék minden nap kialakulhat, főleg esni fog, de a magasabb régiókban havas eső, havazás is lehet.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: