Városunkban 5 fő alatt van a koronavírus-fertőzéssel igazolt betegek száma

Nincs koronavírussal fertőzött a városháza alkalmazottai között

Határozottan cáfolom a közösségi médiában és a közbeszédben is elterjesztett hírt, miszerint koronavírussal fertőzött munkatársunk lenne a városházán. Eddig sem volt ilyen kórral igazolt személy munkaközösségünkben.

Ferenczy István kórházmenedzser arról tájékoztatott, hogy jelenleg 5 alatti a pozitívan tesztelt, tünetmentes beutalt Gyergyó-térségi személy tartózkodik a városi kórház fertőző osztályán. Mint mondta, arról nincs hivatalos információja, hogy a csíkszeredai vagy a székelyudvarhelyi Covid-háttérkórházakban lennének gyergyószentmiklósi beutaltak. Ferenczy arról is beszámolt, hogy a betegek nagy részénél visszavezethető, hogy olyan üdülőtelepekről érkeztek haza, ahol rendszerint nagy tömegek fordulnak meg.

Ezért is óva intek mindenkit, hogy kerüljék a tömegeket, csak indokolt esetben tartózkodjanak zsúfolt üdülőhelyekre és tartsanak be minden előírást, így többek között a kézfertőtlenítést, a fizikai távolságtartást és a maszkviselést is.

Pánikra semmi ok, urai vagyunk a helyzetnek és megteszünk mindent, hogy megfékezzük a kór terjedését. Mindenki megnyugtatására közlöm, hogy a megyei katasztrófaelhárító bizottsággal ma is egyeztettem és jelenleg nem vagyunk olyan helyzetben, hogy további szigorú intézkedéseket kelljen bevezetni, és amennyiben erre szükség lesz, azonnal tájékoztatjuk a lakosságot.


Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: