Vasárnaptól országszerte betiltják az ezerfősnél nagyobb rendezvényeket

A koronavírus terjedésének fékezése érdekében országszerte betiltják vasárnaptól az ezerfősnél nagyobb rendezvényeket – jelentette be a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője, Raed Arafat.

A rendelkezés a kül- és beltéri rendezvényekre egyaránt vonatkozik.

Az ezerfősnél kisebb rendezvényekről a helyi hatóságok döntenek majd.

Az intézkedés egyelőre március 31-éig érvényes, de szükség esetén még meghosszabbíthatják.

A kórházakban felfüggesztik a gyakorlatozást és látogatási tilalmat rendelnek el.

Raed Arafat hangsúlyozta, az egészséges embereket nem tesztelik koronavírusra, és arról, hogy valaki nem fertőzött, nem adnak igazolást az egészségügyi intézmények.

A hatóságok döntése értelmében ugyanakkor bezárnak minden olyan egészségügyi intézményt, ahol legalább egy koronavírusos eset van.


A hatóságok azt javasolják a román állampolgároknak, hogy amennyiben tehetik, ne utazzanak a koronavírus által érintett külföldi és romániai régiókba.

“Azok, akik a koronavírus által érintett térségekben vannak, ha tehetik, ne jöjjenek Romániába’ – mondta Arafat a belügyminisztérium székhelyén tatott sajtótájékoztatón.

Arafat leszögezte: átmeneti helyzetről van szó.

Ugyanakkor emlékeztetett, hogy a koronavírus sújtotta régiókból hazatérő román állampolgárok karanténba vagy otthoni elkülönítésbe kerülnek.

Büntetőjogi eljárásra számíthat az a, koronavírus által érintett országból érkező személy, aki ezt megpróbálja eltitkolni a hatóságok elől, és megbetegít más embereket – figyelmeztetett a belügyi államtitkár.


Forrás: www.agerpres.ro

Címfotó: realitatea.net

Kérem ossza meg ismerőseivel: