Véget ért a vakáció az óvodások és iskolások számára

Elkezdődött a 2019–2020-as tanév második szemesztere

Véget ért a vakáció az óvodások és iskolások számára, hétfőn elkezdődik a 2019-2020-as tanév második szemesztere.

A legközelebbi vakáció a tavaszi szünet lesz, ez április 4-én kezdődik és 22-éig tart majd.

A tizenkettedik és tizenharmadik osztályosok számára 2020. május 29-én ér véget a tanév, a nyolcadikosoknak pedig június 5-e lesz az utolsó tanítási nap.

A nyári vakáció június 13-án kezdődik.

A másodikosok, negyedikesek és hatodikosok országos tudásfelmérő vizsgáit idén május 11-e és 28-a között tartják.


Sok sikert kíván az oktatási miniszter a diákoknak és tanáraiknak

Elkezdődött hétfőn a 2019-2020-as tanév második szemesztere. Az alkalomból Monica Anisie oktatási miniszter sok sikert kívánt a tanulóknak és pedagógusaiknak.

Facebook-oldalán közzétett üzenetében a tárcavezető azt írja, az előzőnél hosszabb félév áll a diákok előtt, és nagyon kell koncentrálniuk a rájuk váró országos vizsgákra, tantárgyversenyekre, tesztekre, dolgozatokra.

“Emellett azonban ne felejtsetek el mosolyogni és játszani! Ez is jogotokban áll. A tanároknak is jogukban áll mosolyogni, már csak azért is, mert a második félév kihívás lesz számunkra, pedagógusok számára: kezdődik a bürokrácia felszámolása. Mindannyiunknak jobban kell majd koncentrálnunk tanítványaink szükségleteire, fejlesztenünk kell kompetenciáikat, közelebb kell vinnünk őket az élethez. Tanítsuk meg őket EMBERNEK lenni! Az iskolai jóllét mindannyiunkon múlik!” – fogalmaz üzenetében Monica Anisie.

A 2019-2020-as tanév rendje szerint a legközelebbi vakáció a tavaszi szünet lesz, ez április 4-én kezdődik és 22-éig tart majd.

A másodikosok, negyedikesek és hatodikosok országos tudásfelmérő vizsgáit idén május 11-e és 28-a között tartják.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: